Krarup efter kritik fra partitop: Jeg er ked af det

DF-politikeren er ked af, at nogen føler sig stødt af hendes blog om New Zealands oprindelige befolkning.

Krarup efter kritik fra partitop: Jeg er ked af det

Dansk Folkepartis Marie Krarup afviste tidligere på dagen at undskylde for sit hånlige blogindlæg om New Zealands oprindelige befolkning, men efter at hendes næstformand har beklaget indlægget, er tonen blevet en anden.

- Min humoristiske blog om New Zealand har rejst en storm i dansk og newzealandsk presse. Der er mange overdrivelser og misforståelser, og jeg er ked af, at der er nogen, der føler sig stødt, skriver hun på Facebook.

Marie Krarup besøgte for nylig New Zealand sammen med Folketingets Forsvarsudvalg, og som led i besøget overværede udvalgets medlemmer en maori-velkomsthilsen.

Det fik efterfølgende Marie Krarup til at skrive, at hun havde følt sig "som en idiot", og at ritualet bestod af "en halvnøgen mand i bastskørt, der råbte og skreg på maori".

Men det var altså ikke hendes hensigt at fornærme nogen.

- Lad mig slå fast: Min hensigt var ikke at støde mine værter i New Zealand, men at sige til mine egne landsmænd, at man godt kan være stolt af at tilhøre den vestlige kultur og stå fast på den.

- Det er naturligvis helt og aldeles op til New Zealand at bestemme, hvordan de vil indrette sig der. Som dansk forsvarspolitiker er det ikke noget, jeg skal blande mig i, og jeg er ked af det, hvis det er indtrykket på New Zealand, skriver hun.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.