Krav: 10 års fængsel for misbrug af piger

Anklager i misbrugssagen på Bornholm kræver straffen helt op blandt de tungeste sager om overgreb mod børn.

Krav: 10 års fængsel for misbrug af piger

En bornholmsk mor og hendes mand skal mindst 10 år i fængsel for i årevis at have forgrebet sig på kvindens to døtre. Og parrets husvenner skal straffes med op til fire år. Det mener anklagemyndigheden i hvert fald.

- Jeg synes det er så ufatteligt hjerteskærende. Jeg har sjældent set noget, der minder om den her sag, sagde anklager Anne Birgitte Stürup.

Forinden havde retten i Rønne kendt parret og de to husvenner skyldige i at have misbrugt pigerne igennem flere år.

Anklageren understregede, at overgrebene var farens værk, men at moren ikke gjorde noget, for at forhindre det.

- Et barn kan jo intet stille op, andet end at gøre, hvad forældrene siger. Hvordan skulle pigerne vide, hvad der er rigtigt og forkert? Først da den ene hører om Tøndersagen, siger hun fra, fremhævede Stürup.

Det var Tøndersagen der gjorde det klart for den ene af døtrene, at det, der foregik i hjemmet ved Pedersker, slet ikke var normalt.

Anklageren gik da også selv ind og sammenlignede sagen fra Pedersker med Tøndersagen, hvor en far i 2007 også fik 10 års fængsel for at have lånt sine datter ud til andre mænd, der kunne have sex med hende.

Parret fra Bornholm er dog endnu grovere ifølge anklageren og parrets overgreb kan sammenlignes med voldtægt af pigerne, selvom der hverken blev brugt trusler eller vold, mener Anne Birgitte Stürup.

De fire tiltalte sad alle rolige og foroverbøjede og fulgte med, da anklageren gennemgik strafkravet.

De kunne blandt andet høre, hvordan anklager Anne Birgitte Stürup fremhævede, at faren var dominerende og dyrkede satanisme og havde psykopatiske træk.

Parret har aldrig formået at gennemføre en uddannelse og har siden 2001 været på pension.

Tilsyneladende blev al "juristeri-snakken" til sidst for meget for parret, der bad om at få anklagerens tale "oversat til dansk".

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.