DGI: Krav om coronapas kan spænde ben for indendørs idræt

Nye retningslinjer om kontrol af coronapas kan betyde, at nogle idrætsforeninger ikke kan genåbne, siger DGI.

I marts blev der åbnet for udendørs idræt i organiseret regi, og fra torsdag kan voksne mellem 18 og 69 år med coronapas igen mødes til indendørs idræt i den lokale idrætsforening. (Arkivfoto)

I marts blev der åbnet for udendørs idræt i organiseret regi, og fra torsdag kan voksne mellem 18 og 69 år med coronapas igen mødes til indendørs idræt i den lokale idrætsforening. (Arkivfoto)

KØBENHAVN:Nye retningslinjer betyder, at alle over 18 år skal fremvise coronapas og gyldigt ID for at få mulighed for at dyrke idræt indendørs.

Det oplyser Danske Gymnastik- og Idrætsforeninger (DGI). DGI har torsdag modtaget retningslinjerne fra Kulturministeriet. De er endnu ikke offentliggjort.

- Vi er rigtig ærgerlige over, at frivillige trænere og ledere i vores idrætsforeninger står med ansvaret for at kontrollere coronapas hos voksne medlemmer, inden den enkelte træning sættes i gang.

- Retningslinjerne vil betyde, at nogle foreninger ikke genstarter idrætsaktiviteter indendørs for voksne, før end kontrolkravet bortfalder, siger DGI-formand Charlotte Bach Thomassen i en kommentar.

DGI har ønsket, at ansvaret for et gyldigt coronapas skulle ligge hos det enkelte medlem.

I aftalen om genåbning fra tirsdag står der, at voksne skal have coronapas, når de deltager i indendørs idræt.

Men "pligten til at påse, at kravet om coronapas er opfyldt, fastlægges i samarbejde med sektorpartnerskabet", står der.

DGI har tidligere kaldt det en stor administrativ opgave at bede de frivillige tjekke coronapas.

Kontrol af coronapas i ubemandede lokaler kan dog ske ved stikprøvekontrol mindst en gang i døgnet.

- Det er godt, at der alene skal foretages daglig stikprøve for idrætsfaciliteter, hvor voksne dyrker idræt uden en træner eller holdleder, siger Bach Thomassen.

Retningslinjerne træder i kraft torsdag.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.