Krav om gratis p-pladser

Hvis Friis og Kennedy Arkaden skal overleve, så skal det være gratis at parkere

3
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

AALBORG:De tre mindre indkøbscentre i Aalborg har mange ledige lokaler. Både Friis, Kennedy Arkaden og Shoppen i City Syd har i årevis kæmpet med at få kunder og alle butikker lejet ud.

Efter en række artikler i mandagens Nordjyske er kommentarerne væltet ind fra borger og brugere af butikkerne især i midtbyen.

Langt de fleste har en altoverskyggende begrundelse for, hvordan det kan være, at centrene har det svært.

Der bør være gratis parkering, hvis man skal have succes som indkøbscenter i midtbyen, lyder det på Aalborg-redaktionens Facebook-side ”Aalborg Nyt”.

Næsten 100 brugere har taget sig tid til at skrive en kommentar, og langt de fleste bruger prisen på parkering som en faktor for, hvorfor de ikke vil handle i centrene.

3 x P

- Parkering, parkering, parkering. Jeg er ked af at stemme i, men min fritid er bare for kostbar til at flakke rundt og vente på en p-plads, jeg endda skal betale 14-16 kroner i timen for. I Aalborg Storcenter kan man parkere gratis, og det tiltrækker mange nordjyder, siger Tanya Tvorup Skov Thomsen fra Hals.

Der er også dem, der er træt af altid at møde de samme butikker. De vil have nye og anderledes butikker.

- Der mangler nogle fede butikker - New Yorker, Victoria’s Secret, Zara, Footlocker og ikke mindst Primark - så ville I med sikkerhed få mange gæster i Friis. Jeg kan godt lide Friis, men der mangler virkelig noget ekstra, foreslår, Jeanette Schjern Hedemose fra Aalborg.

Supermarked

Troels Andreassen har haft Gamestop i Friis i nogle år, og han oplevede krisen.

- Jeg har haft Gamestop derinde i nogle år, og der er meget døde dage nogle gange. For alle butikke. Et supermarked er nødvendigt, en Min Købmand, Kiwi eller noget i den dur. Så folk kommer ind i centeret. Og ellers tænker jeg Footlocker og måske helsebutikker, da Fitness World ligger i Friis. Der skal noget til, som vi ikke har for meget af i forvejen, siger Troels Andreassen.

Ikke alle er kritiske over Friis City Center.

- Jeg synes, at Friis City Center ligger et fint sted, det ligger da stadig i Aalborgs centrum. Bare se nu, hvor de bygger længere ud mod Østerbro. Så hvis man er i Friis, har man også mulighed for at besøge Nordkraft og cafeerne derude. Min mening er at Friis ligger godt, men det mangler dog nogle gode specialbutikker. Parkeringen kan vi ikke klage over, det koster kun 10 kroner i timen, og er du medlem af Friis, får du en time gratis, siger Sysser Christensen fra Aalborg.

Kennedy Arkaden får heller ikke venlige ord med på vejen.

- Kennedy Arkaden har af alle dage været en fiasko. Jeg har aldrig forstået idéen med et butikscenter, som er så uambitiøst. Reelt er der kun en restaurant, et supermarked og en biograf. Resten er en stak mere eller mindre fiffige butikker, der kommer og går. Ja, plus en udstilling af en masse Audi-biler, som virker rent ud sagt lakonisk, idet den er placeret få meter fra en busterminal. Aalborg er for lille til fire butikscentre. Reelt har Aalborg Storcenter vundet kampen, og de andre har tabt, siger Christian Hebell Paulsen fra Aalborg.

Vi vil have det billigt

Remi Mouritzen har forklaringen på, hvorfor det er så svært for centrene.

- Der blev for nogle år tilbage lavet en større undersøgelse om danskernes forbrugsvaner. Her kom det frem, at Nordjyderne prioriterer genbrug, billige løsninger, gør-det-selv, rejser og kæledyr. De nedprioriterer til gengæld at spise ude, shopping og luksusting generelt, siger Remi Mouritzen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.