København

Krav om lukning af udrejsecenter for afviste asylansøgere

70 fængselsbetjente passer på 28 afviste asylansøgere i Vridsløselille Statsfængsel. Absurd, mener flere

KØBENHAVN:Vridsløselille Statsfængsel har i knap et år fungeret som et af landets fire udrejsecentre for afviste asylansøgere.

Der er plads til 1000 personer i det gamle fængsel. Men i september sad der kun 28 afviste asylansøgere og ventede på at blive sendt ud af landet.

Det får nu flere partier, Kriminalforsorgsforeningen og Fængselsforbundet til at anbefale regeringen at lukke stedet så hurtigt som muligt. Det skriver Politiken tirsdag.

- Jeg synes, at det er absurd, at man ikke afvikler centret i Vridsløselille, når der ikke er større behov i forhold til afviste asylansøgere, end der er, siger Fængselsforbundets formand, Kim Østerbye.

- Vi har et mega overforbrug af overarbejde i København og mangler akut mennesker i hovedstaden. Derfor er det fuldkommen absurd, at de har så mange ansatte gående på Vridsløselille for at opretholde et flygtningeberedskab, som er fuldkommen unødvendigt, siger han til Ritzau.

Han repræsenterer omkring 3500 fængselsbetjente i Danmark.

Et svar fra justitsminister Søren Pind (V) til Folketinget viser, at Vridsløselille i gennemsnit har huset lidt under 50 afviste asylansøgere ad gangen siden 1. januar.

Det har kostet 48 millioner kroner at have fængslet stående klar. Ifølge Kriminalforsorgen er der 70 ansatte. Det svarer i øjeblikket til mere end to per asylansøger.

Foruden Vridsløselille bor der afviste asylansøgere på udrejsecentrene Kærshovedgaard, Sjælsmark og Ellebæk.

Både Enhedslisten og Socialdemokratiet opfordrer regeringen til at lukke udrejsecentret.

Trods det store antal ubrugte celler i Vridsløselille mener Søren Pind, at det giver mening at drive centret videre.

- Det er regeringens opfattelse, at der fortsat er behov for beredskabskapacitet i Vridsløselille til frihedsberøvelse af afviste asylansøgere, skriver han i en mail til Politiken.

- Derudover er Vridsløselille en del af politiets modtagecenterkapacitet i tilfælde af en massiv asyl- og migranttilstrømning, skriver han.

Kim Østerbye siger dog til Ritzau, at man hurtigt vil kunne etablere et andet center eller genåbne Vridsløselille, hvis der skulle blive brug for det efter en lukning.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.