Krav om tvungen dopingkontrol

Efter fundet af et dopinglaboratorium i Hjørring bør der sættes hårdere ind overfor forbudte stoffer.

Fundet af en dopingfabrik i Hjørring understreger behovet for at sætte hårdere ind overfor det udbredte forbrug for forbudte dopingstoffer i trænings- og fitnesscentre. Det mener MF'er.
Arkivfoto: Bente Poder

Fundet af en dopingfabrik i Hjørring understreger behovet for at sætte hårdere ind overfor det udbredte forbrug for forbudte dopingstoffer i trænings- og fitnesscentre. Det mener MF'er. Arkivfoto: Bente Poder

Fundet af en dopingfabrik i Hjørring understreger behovet for at sætte hårdere ind overfor det udbredte forbrug for forbudte dopingstoffer i trænings- og fitnesscentre. Det mener det nordjyske folketingsmedlem Flemming Mortensen, der er idrætsordfører for socialdemokraterne Han er klar med et lovforslag, der skal gøre det obligatorisk for centrene at tilmelde sig dopingkontrol fra Antidoping Danmark. I dag er det frivilligt. Stresse sælgerne - Vi har et kæmpe problem, hvor titusindevis af unge mænd fylder sig med ulovlige og skadelige stoffer. Vi må sende et klarere signal og stresse brugerne og sælgerne, siger Flemming Mortensen Han er godt klar over, at obligatorisk dopingkontrol ikke vil fjerne problemet, men det vil gøre det sværere for dopingbrugerne at finde centre, hvor de kan dyrke deres misbrug i fred. Lovforslaget har ifølge Flemming Mortensen bred politisk opbakning. Det førstebehandles 9. februar.