Kreativitet kommer i højsædet

Fjerritslev Gymnasium bød velkommen i den tidligere børnehave, Skovhuset. utraditionelle møbler skal fremme kreativitet

3
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

FJERRITSLEV:Sidste sommer lukkede og slukkede Børnehaven Skovhuset i Fjerritslev, og ganske kort tid efter meldte naboen Fjerritslev Gymnasium sig på banen til at overtage ejendommen.

Det er mediefag og billedkunst, som er rykket ind i de nyindrettede lokaler, der kun ligger et lille stenkast fra selve gymnasiet.

De nye lokaler har været i brug siden januar, men det har taget noget tid at få alt på plads.

- Derfor har vi ventet med den officielle indvielse til nu, siger Per Beck fra Fjerritslev Gymnasium. Fællesrummet med køkkenet er bevaret, til gengæld er puderummet blevet sløjfet.

- Vi skal nok få udnyttet køkkenet på en sjov måde. Dernæst har vi sat nyt inventar og computere op, så det kommer til at virke som et godt fællesrum, forklarer Per Beck. Inventaret er heller ikke helt almindeligt. I hvert fald i undervisningsmæssigt øjemed.

Utraditionelle møbler

- Vi har valgt at have utraditionelle møbler, da vi gerne vil sætte den kreative tænkning i fokus, siger Per Beck. Med det anderledes møblement forsøger gymnasiet at leve op til moderne indlæringsprincipper.

- Vi synes jo alle sammen, at det er træls at sidde på den samme pind hele dagen. Og nøjagtig som vi skal bevæge os, ja så skal klasseværelset også ’bevæge’ sig, siger Henning Johansen, som ved siden af sit job som historielærer har hjulpet med indkøb af nye møbler. Dog skal man vænne sig til den kultur, de anderledes møbler skaber.

- Nogle elever kan jo vælge at ligge ned, mens der er undervisning, og andre kan sidde med ryggen til. Det skal man lige vænne sig til, siger Henning Johansen. Et par af de elever, som har taget de nye lokaler i brug er Michelle Andersen, Emma Krogh og Frederik Westergaard fra 2Q.

- Vi synes, det er lækkert her, siger Emma Krogh som sammen med kammeraterne er i gang med deres eksamensopgave i mediefag. At det er mediefag og billedkunst, som kommer til at være i de nye lokaler er ingen tilfældighed.

- Nu kommer alle eleverne til at gå frem og tilbage. Det vil ikke egne sig til, at en bestemt klasse udelukkende er her. Den klasse vil blive skubbet til side, siger Per Beck.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.