Kreativiteten pibler frem i Blære

20 kreative sjæle er 9. april repræsenteret på udstilling i det lokale forsamlingshus

Et 150 år gammelt træ er til lejligheden skåret i skiver - skiver, der kommer til at gøre det ud for borde på udstillingen i Blære Forsamlingshus 9. april. Privatfoto
3. april 2017 06:20

BLÆRE: Det er næsten lige før, Blære er begyndt at gøre Aars rangen stridig som lokalt messe-centrum.

I den forgangne weekend var der for første gang outletmesse i Blære Multicenter, og søndag 9. april er det Blære Forsamlingshus, der barsler med et helt nyt initiativ: En udstilling af "Lokalt kunsthåndværk og kreativitet", hvor alle lokale,

der arbejder med forskellige kreative genrer, udstiller deres arbejder.

Ideen til udstillingen opstod i forbindelse med, at nogle lokale var begyndt at gå til oliemaling.

Hvorfor ikke udstille nogle af de fine billeder, der blev skabt? var der én der spurgte, og forsamlingshuset greb hurtigt ideen og satte et udvalg i gang med at finde udstillere.

- Da vi først kom i gang med at lede efter kreative sjæle, strømmede det ind med folk i alle aldre, der gerne vil vise frem, hvad de går og sysler med. Og det er nu mundet ud i en udstilling med 20 stande, der spænder lige fra kniplinger til digital kunst.

- Der udstilles bl. a. også trædrejning, malerier, kniple-strikke-og hæklearbejder, syning, blomsterdekorationer, tegneserier og dukkehuse, og aldersmæssigt spænder udstillerne lige fra 25 til 80 år, fortæller Birthe Sørensen, Blære Forsamlingshus.

At indrette forsamlingshuset som udstillingslokale har på forhånd krævet stor opfindsomhed.

Der er blevet lavet udstillingsvægge af bl.a. paller, og bordene på udstillingen kræver sin helt egen fortælling.

I 1837 plantede Jens Peter Jeppesens bedstefar et træ.

Siden har de to brødre Jens Peter og Martin Jeppesen altid talt om, at de håbede, træet ville blive stående i deres tid, men det blev ikke sådan for Jens Peter, der nu bor alene på gården.

I august 2016 tog en skypumpe den ene side af træet, og Jens Peter blev bekymret for, om resten af træet ville vælte ned over gården. Han bestilte derfor en maskinstation til at fælde resten af træet.

Takket være en flok stærke mænd er det 180 år gamle træ nu skåret i skiver, der kommer til at gøre det ud for borde i forbindelse med udstillingen 9. april.

Ud over at studere de forskellige udstillingsstande vil man på udstillingen kunne nyde en dejlig tapasanretning og et glas vin.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...