Udland

Kreml: Snowden-sag skader ikke vort forhold til USA

Putin-rådgiver kalder sag omkring Edward Snowden for "relativt ubetydelig".

Kreml: Snowden-sag skader ikke vort forhold til USA

Relationerne mellem Rusland og USA vil ikke lide under Moskvas beslutning om at give den afhoppede amerikanske efterretningsmand Edward Snowden status som flygtning i Rusland, fordi hans sag "er relativt ubetydelig", siger en højtstående russisk regeringsembedsmand i Kreml.

- Vores præsident har mange gange udtrykt håb om, at dette ikke vil få indvirkning på den karakter vores relationer har, siger Jurij Usjakov til journalister.

Usjakov, som er politisk rådgiver for præsident Vladimir Putin tilføjer, at der ikke er noget, som tyder på, at præsident Barack Obama vil aflyse et planlagt besøg i Moskva i september.

Rådgiveren siger, at Rusland ikke har modtaget særlige signaler fra Washington vedrørende Snowden.

- Vi ved, hvor meget hype, der er omkring denne sag i USA. Men vi har ikke modtaget nogle signaler fra Washington med hensyn til en aflysning af Obamas besøg i Rusland, siger han.

Snowden befinder sig i Rusland, efter at han har modtaget papirer, der gav ham lov til at forlade Moskvas lufthavn. Samtidig har han officielt fået status som flygtning i landet, hvor han har modtaget asyl gældende for et år, siger hans russiske advokat.

- Han har lige fået papirer, der siger, at han har fået midlertidig asyl i Rusland gældende for et år, siger hans advokat Anatoly Kucherena, der har bistået Snowden med hans ansøgning om at opnå midlertidigt asyl.

USA har forsøgt at overbevise Rusland om at udlevere Snowden, så han kan retsforfølges for at lække oplysninger om et verdensomspændende amerikansk overvågningsprogram, kaldet Prism.

Siden har han løbende kommet med flere afsløringer af USA's aktiviteter.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.