Krifa vil også til kransekage på Vejlegården

Kristelig Fagbevægelse vil med til forligsmøde mellem 3F og Vejlegården, siger formanden Søren Fibiger Olesen

Krifa vil også til kransekage på Vejlegården

Kristelig Fagbevægelse, Krifa, vil med, hvis der arrangeres et møde mellem 3F og restaurant Vejlegården, som Krifa har tegnet overenskomst i stedet for 3F.

Sådan siger Søren Fibiger Olesen, efter 3F's formand Poul Erik Skov Christensen onsdag i TV2 Nyhederne opfordrede Vejlegårdens restauratør Amin Skov til at sætte sig til forhandlingsbordet for at løse 3F's blokade og sympatikonflikter mod restauranten.

Efterfølgende sagde Amin Skov til Ritzau, at skulle det blive til et møde, så ville han gerne have hjemmelavet kransekage klar. Og i givet fald skal der ifølge Krifa altså også være et stykke kage til en repræsentant fra den kristelige fagforening.

- Vi er så væsentlig en aktør, så vi skal være til stede. Jeg er meget spændt på, hvad 3F foreslår. jeg kan ikke umiddelbart se en løsning. Det er vigtigt for os, at det er vores overenskomst, som er den fortsættende, siger Søren Fibiger Olesen.

En lignende gordisk knude blev hugget over i Brørup Maskinstation, som stadig har overenskomst med Krifa efter 3F's blokade, oplyser Søren Fibiger Olsen.

- Der blev lavet en aftale, så forholdene på Brørup Maskinstation ikke blot lever op til vores overenskomst, men også til 3F's overenskomst. Det var forholdsvis enestående. Det er ikke den normale måde at gøre tingene på, siger Søren Fibiger Olsen.

Krifa har over 20 lignende konflikter kørende. På Nørrebro Bryghus har 3F tegnet overenskomst med bryggeriet, mens restauranten med minibryggeriet fortsætter under Krifa. Der er stadig en hvilende blokade, påpeger Søren Fibiger Olesen.

Han afviser, at Krifas overenskomst med Vejlegården skulle være ringere end 3F's på 40 af 46 punkter. Krifa har 195.000 medlemmer af godt 400.000 lønmodtagere, oplyser han.

Fire af 10 danske restauranter har slet ingen overenskomst. Krifa har tre overenskomster på området: Med Kristelig Arbejdsgiverforening, med Nyhavns Arbejdsgiverforening i København og RAF 2000 for caféer i hele landet, fortæller formanden.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.