Krig i børnehøjde

Krigen kommer onsdag til Søndergades Skole. Foto: Per Morten Abrahamsen, ”Krig - i børnehøjde”
3. april 2017 07:43

Onsdag får Søndergades Skole besøg af byrumsteatret "Teatergrad" med forestillingen »Krig - i børnehøjde«. Forestillingen skal hjælpe børnene med at sætte ord på svære emner som terror, krig og flygtninge og skabe dialog mellem eleverne og deres forældre.

Hvordan er det at vokse op i et land, hvor der er krig? Det er en af de ting ’Teatergrad’ sammen med børnene på SøndergadSkole skal arbejde med. De kommer nemlig på besøg med forestillingen »Krig - i børnehøjde«, der er en blanding af en workshop og en forestilling. Der veksles derfor mellem dramatisering af en fortælling om krig og dialog mellem skuespillerne og børnene.

Teatergrads forestilling tager udgangspunkt i børnenes egne tanker, viden, fortællinger og følelser om krig og på den måde inddrages de i stykket. Børnene er derfor lige så meget en del af forestillingen, som skuespillerne er.

Forestillingen er udviklet i samarbejde med Røde Kors og kommer i løbet af foråret gratis ud til 100 skoleklasser landet over.

Det kan virke voldsomt at sætte krig på skoleskemaet for børn mellem 4. og 6. klasse, men krig præger mange børns liv og tanker, lyder det fra Røde Kors, der har samarbejdet med "Teatergrad" omkring forestillingen.

- Krig er en del af hverdagen for børn i dagens Danmark. Vi er en krigsførende nation, elever kan have forældre, der er ansat i Forsvaret, den nye elev i klassen kan have en flygtningebaggrund, ligesom eleverne naturligvis også påvirkes af de voldsomme nyheder, de ser eller de computerspil, de selv spiller, siger Morten Schwarz Lausten, der er ansvarlig for Røde Kors Skoletjeneste og fortsætter:

- Derfor mener vi i Røde Kors, det er vigtigt, at børn bliver oplyst om krigen og dens frygtelige konsekvenser. Oplysning og viden om ofrenes situation er fundamentet for forståelse, empati og handling, siger Morten Schwarz Lausten.

- Endelig tror vi også, at det er vigtigt for børnene at vide, at Røde Kors og lignende organisationer findes og altid er til stede, når det virkelig brænder på.

Med forestillingen ønsker "Teatergrad" at hjælpe børnene i Brønderslev med at forholde sig til de svære emner.

- Nu sætter vi krig på skoleskemaet landet over i en form, hvor børnene er aktivt deltagende og skal sætte ord på deres tanker og følelser. Det er vigtigt, at de får lov til denne selvstændige refleksion og ikke bare overtager tidligere generationers svar på konflikter. De er verdens fremtid, og det er dem, der skal være med til at rydde op efter vores rod, og derfor er det vigtigt, at de kommer til orde, siger Christine Worre Kann, leder af "Teatergrad".

Udover selve forestillingen er der også undervisningsmateriale til opfølgning i skolerne og et lærings- og dialogspil, som eleverne kan bruge sammen med deres forældre.

Teatergrad sætter i foråret 2017 krig på skoleskemaet hos skoleklasser landet over. Det sker med støtte fra Danida, der har sikret, at forestillingen "Krig - i børnehøjde" kommer gratis ud til 100 skoleklasser. Forestillingen er udviklet i samarbejde med Røde Kors, og med forestillingerne følger også gratis undervisningsmateriale og et computerspil. De tre elementer skal lære børnene om krig og få dem til at sætte ord på de svære emner. Samtidig skal det åbne for dialogen mellem elever og forældre.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...