Danmark

"Krigen" bliver badet i stjerneregn fra anmelderne

Der er rosende ord til både instruktør Tobias Lindholm og skuespillerne i filmen "Krigen".

Den nye, danske film om krigen i Afghanistan bliver kaldt både træfsikker, medrivende, stærk og vedkommende af avisernes anmelderkorps.

Både instruktør Tobias Lindholm og skuespillere får roser med på vejen for "Krigen", hvor Pilou Asbæk spiller hovedrollen som Claus Michael Pedersen, der er kompagnichef og udstationeret i Afghanistan.

- "Krigen" falder i tre hoveddele, der hver især fungerer glimrende, men det er samspillet mellem dem, der for alvor gør "Krigen" til en på alle måder bemærkelsesværdig film, der på overbevisende facon præsenterer en række dilemmaer uden at komme med nemme løsninger på nogen af dem.

- "Krigen" er med andre ord en stærk oplevelse på et såvel æstetisk som emotionelt og intellektuelt plan. Skal ses, skriver Ekstra Bladets anmelder Henrik Queitsch, der giver fem ud af seks stjerner.

Samme antal stjerner høster filmen i Jyllands-Posten.

- "Krigen" er et drama, der gør vanvittigt indtryk, netop fordi Lindholm ikke får os til at svælge i følelser. Pilou Asbæk er aldrig bedre end i Lindholms instruktion, og Tuva Novotny er en rørende begavelse som Maria (hustru, red.), der insisterer på familien som sit uden-hvilket-intet, skriver Katrine Sommer Boysen i sin anmeldelse.

Manglen på store "afmægtige og mægtige følelser" har dog fået Berlingskes Kristian Lindberg til at barbere sin bedømmelse ned på fire ud af seks stjerner, selvom han overordnet er begejstret for filmen.

- Tobias Lindholms realisme i "Krigen" er en værdig hyldest til virkelighedens Afghanistan-udsendte, men filmen lider i passager af at være for tørt registrerende, skriver han.

Samtlige anmeldere hæfter sig ved flotte skuespilpræstationer og sikker instruktørhånd. Det gælder også Politiken, der kvitterer med fem ud af seks hjerter.

- "Krigen" giver en fremragende beskrivelse af de dilemmaer, de danske soldater i Afghanistan må have befundet sig i, skriver anmelder Kim Skotte.

- Tobias Lindholm har lavet en virkelig stærk, medrivende og vedkommende film, lyder det videre.

"Krigen" har premiere torsdag.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.