Redningsvæsen

Krigsmateriellet fra Thisted på auktion

Krigsmateriel fra Simons Bakke skal væk som følge af forlig

Beredskabsstyrelsen Nordjylland i Thisted opretholder samme mandskabsstyrke og beredskab som hidtil, når det udstyr, der var beregnet til 48 timers beredskabet i tilfælde af krig, bliver skrottet. 
Privatfoto

Beredskabsstyrelsen Nordjylland i Thisted opretholder samme mandskabsstyrke og beredskab som hidtil, når det udstyr, der var beregnet til 48 timers beredskabet i tilfælde af krig, bliver skrottet. Privatfoto

THISTED:”Krigen er aflyst!”

Så bombastisk siger Beredskabsstyrelsen Nordjylland på Simons Bakke i Thisted det ikke, men styrelsen skiller sig nu af med biler og andet materiel, som indgik i det tidligere 48 timers beredskab, styrelsen har haft i tilfælde af krig, skriver Thisted Dagblad fredag.
- Det får hverken betydning for befalingsmænd og menige eller for det daglige beredskab. Det vil være det samme som nu, så umiddelbart får det ikke nogen stor praktisk betydning. Vi kan fuldt ud løse de opgaver, vi skal kunne løse i dag, oplyser sektionschef Karsten Thurøe.
Afviklingen af krigsberedskabet er en udløber af den politiske aftale om det statslige redningsberedskab. Beslutningen indebærer afvikling af materiellet til 48 timers beredskabet, ligesom mobiliseringsstyren på 500 mand på landsplan omfordeles på andre opgaver.
De gamle motorcykler, påhængsbæresprøjter, værktøj, bårer og slanger kommer på auktion. Den første er allerede holdt i Næstved, og 15. september holdes auktionen for Jylland ved Beredskabsstyrelsen Sydjylland i Haderslev. hasp

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.