Udland

Krigsramte Aleppo mangler vand efter lækage

Store dele af den syriske storby Aleppo mangler vand, efter at en rørledning er ødelagt.

Krigsramte Aleppo mangler vand efter lækage

Det meste af byen Aleppo, Syriens største by, mangler vand, efter at en vigtig rørledning lørdag blev ødelagt nord for byen.

Det oplyser Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder.

- Den vigtigste rørledning for vand er ødelagt ved bydelen Bustan al-Basha. Den er vigtig, fordi den forsyner hele byen, siger en talsmand for menneskeretsgruppen.

Det er uklart, hvordan røret blev ødelagt. Men aktivister siger, at der var kampe i gang mellem oprørsmilitser og regeringssoldater. Der er også rapporter om flyangreb i området, da vandforsyningen stoppede.

Den lokale Koordinationskomité, der er en sammenslutning af oppositionsgrupper, lægger skylden for lækagen på regeringshæren, som komitéen siger ramte røret med bomber.

I en video, der er udsendt af komitéen, visses der billeder af store mængder vand i gaderne omkring det sted, hvor rørledningen er ødelagt.

Lørdag aften var over halvdelen af byens indbyggere uden vand, mens resten af byen kunne mærke, at trykket var lavt i vandhanerne.

Også andre steder i Syrien var der lørdag hårde kampe. I hovedstaden Damaskus angreb regeringssoldater en bydel, hvor der bor mange palæstinensiske flygtninge.

Her har oprørsmilitser i de seneste dage gemt sig og udført angreb mod hæren.

Hidtil har præsident Bashar al-Assads militær anvendt bombefly og artilleri ved angreb på oprørsgrupperne. Men angrebene lørdag blev udført af soldater med støtte af kampvogne.

Der ingen oplysninger om antallet af dræbt lørdag. Men menneskeretsgrupper siger at mindst 170 mennesker blev dræbt under kampe fredag.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.