26-årig idømmes 16 års fængsel for drab med salonriffel

Retten i Roskilde idømmer en 26-årig mand 16 års fængsel for drab på en 47-årig i Hedeland, oplyser anklager.

Dom i sag om iransk attentat-forsøg i Ringsted <i>Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix</i>

Dom i sag om iransk attentat-forsøg i Ringsted Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Ved Retten i Roskilde er en 26-årig mand mandag blevet idømt 16 års fængsel for drabet på en 47-årig mand fra Hvidovre. Det oplyser anklager Thomas Rasmussen.

Det var den 4. februar sidste år, at den 26-årige mand skød og dræbte den 47-årige mand på parkeringspladsen ved "Vinterasserne" i Hedeland, der ligger i Greve Kommune.

Hedeland er et stort naturområde, der ligger ved Hedehusene.

En salonriffel af mærket Zbrojovka Brno blev brugt til at affyre de dræbende skud.

Ud over den 26-årige mand var en anden mand på 28 år tiltalt for drabet. Han er blevet frifundet, da retten ikke har fundet det bevist, at han deltog i drabet.

Anklagemyndigheden mente ellers, at de to tiltalte i forening tog livet af den 47-årige mand, da mændene på dagen for drabet ringede 34 gange til hinanden. Det indikerede ifølge anklageren, at noget skulle aftales.

Den 26-årige var også tiltalt for at have begået drabet i forening eller efter forudgående aftale med den 28-årige, men det fandt retten ikke bevist.

Ifølge sn.dk, som var til stede til stede under et retsmøde 1. december, kom det frem, at de to mænd kendte den 47-årige, og at det var deres fælles ven.

Under retsmødet sagde anklageren, at den dræbte blev skudt i hovedet og tindingen, og dermed lignede det en henrettelse.

/ritzau/

Breaking
Nordjyske sygehuse skal finde 250 millioner kroner i år: Her kan det gå ud over patienters sikkerhed
Luk