33-årig tilkaldte ikke hjælp, da veninde var ved at dø af overdosis

En 33-årig mand er idømt fængselsstraf, fordi han ikke hjalp sin veninde, der i flere timer var i livsfare efter en overdosis

 <i>Hans Ravn</i>

Hans Ravn

HJØRRING:En 33-årig mand tilkaldte ikke hjælp, selvom hans 23-årige veninde i flere timer lå i livsfare efter en overdosis i hendes lejlighed i Hjørring.

Det var først, da en anden person ankom til lejligheden, at der blev ringet efter hjælp. Men på det tidspunkt var det for sent. Den 23-årige kvinde blev erklæret død 26. november klokken 17.20.

Men den 33-årige mand havde været i lejligheden sammen med kvinden siden klokken 13, hvor han - efter egen forklaring til politiet - havde været klar over, at hun var ukontaktbar, havde lav kropstemperatur og var stiv i kroppen.

Alligevel gjorde han altså ikke noget, og det er strafbart, hvis man ikke hjælper en person, der øjensynligt er i livsfare. Det har nu kostet den 33-årige 60 dages ubetinget fængsel, oplyser anklager Mette Bendix.

I retten forklarede manden, at han selv var påvirket af narko, og at han ikke havde vurderet, at kvinden var i livsfare, fortæller anklageren. 

Men retten mente altså ikke det var nogen undskyldning for ikke at hjælpe, når den 33-årige var i stand til at vurdere, at han ikke kun komme i kontakt med kvinden, der var kold og stiv i kroppen.

Udover dommen for at have undladt at hjælpe kvinden i livsfare, blev den 33-årige også dømt for narkokørsel og for at have kørt uden kørekort.

Han ankede dommen på stedet.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.