Advokat bedrog sin arbejdsplads for 100.000 kroner

En advokat har tilstået, at hun fik klienter til at overføre penge direkte til hende i stedet for til firmaet.

Mere end 100.000 kroner har en advokat bedraget sin arbejdsplads for.

Det skete, ved at advokaten fik en række klienter til at overføre salær direkte til hendes egen konto i Danske Bank i stedet for til den virksomhed, kvinden arbejdede for.

Det koster advokaten - Susanne Maribo Ipsen - fire måneders betinget fængsel. Desuden er hun blevet frataget retten til at arbejde som advokat i et år.

Advokaten har i Københavns Byret tilstået bedrageriet. Det gjorde hun ved et retsmøde tirsdag 17. januar.

Hun har erkendt, at hun i ti tilfælde har "fremkaldt, udnyttet eller bestyrket en vildfarelse" hos en række klienter og derved fik dem til at udbetale salæret. Bedrageriet løber samlet op i 105.637,5 kroner.

Bedrageriet skete løbende over et år. Det første tilfælde af bedrageri fandt sted 8. marts 2018, hvor 3000 kroner blev overført, mens det seneste er fra 11. april 2019, hvor salæret var 7625 kroner.

Anklagerfuldmægtig Maria Lunggren gik egentlig efter en straf på et års fængsel til advokaten, men byretten endte med at udmåle straffen langt lavere end det.

Dog er de fire måneders betinget fængsel et nøk over de tre måneder, som forsvareren ifølge Lunggren gik efter af straf.

Kvinden skal ikke afsone de fire måneders fængsel på den betingelse, at hun udfører samfundstjeneste. Hun har valgt at modtage dommen.

Det var hendes arbejdsplads, der i forbindelse med gennemgang af nogle sager, lagde mærke til, at noget var galt.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.