Aske i stjålet urne var hældt ud på jorden nær gerningssted

En borger kontaktede grønlandsk familie efter tyveri af urne. Asken var blevet hældt ud.

Indholdet af en urne, som onsdag blev stjålet ved et indbrud i en bil på Frederiksberg, er ifølge familien og Københavns Politi med stor sandsynlighed fundet igen.

Det skriver det grønlandske medie Sermitsiaq.AG.

Urnen indeholdt de jordiske rester af Ulla Sofie Heilmann Madsen. Familien havde den liggende i en bil på Vodroffsvej på Frederiksberg, inden turen torsdag skulle gå mod Grønland, hvor urnen skulle nedsættes.

Men i forbindelse med et indbrud forsvandt urnen natten til onsdag. Det fik Sikkerninnguaq Heilmann, som er afdødes datter, til at efterlyse urnen på Facebook.

Nu viser det sig ifølge Sermitsiaq.AG, at indholdet efter alt at dømme var blevet hældt ud på jorden i nærheden af gerningsstedet, og at en person har fundet størstedelen af asken. Den er nu overdraget til familien.

- Tyven har åbenbart hældt den ud på jorden. Vi kunne ikke finde urnen, så vi regner med, at personen har taget den med sig. Måske for ikke at afsløre sine fingeraftryk, siger Sikkerninnguaq Heilmann til Sermitsiaq.AG.

Over for mediet bekræfter Københavns Politi, at asken er blevet fundet, og at politiet føler sig overbevist om, at der er tale om asken fra den stjålne urne.

Hvad der ligger til grund for politiets overbevisning - om man for eksempel via overvågningskameraer i området har kunnet følge gerningsmanden - vil politiet ikke ud med.

Sikkerninguaq Heilmann fortæller til Sermitsiaq.ag, at familien nu som planlagt er på vej til Nuuk for at begrave asken.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.