Beboere evakueret efter voldsom brand ved gågade - nu er der nyt i sagen

En 36-årig lokal mand er sigtet for at starte den brand, som 23. april hærgede skur ved Vestergade

Branden opstod i en papcontainer ved et træskur, hvor der udover affaldscontainere også stod cykler, en knallert og en motorcykel. <i>Foto: Bo Lehm</i>

Branden opstod i en papcontainer ved et træskur, hvor der udover affaldscontainere også stod cykler, en knallert og en motorcykel. Foto: Bo Lehm

THISTED:Den voldsomme brand, som søndag aften 23. april hærgede et skur ved Vestergade i Thisted og betød, at flere beboere måtte evakueres fra omkringliggende ejendomme, har nu ført til en sigtelse.

- Efter gerningsstedsundersøgelsen fandt vi ud af, at vi skulle afhøre nogle personer, som vi nu har fået i tale. Og ud fra de oplysninger, der er kommet frem, har vi valgt at sigte en 36-årig lokal mand for forsætlig brandstiftelse, siger Niels Christensen fra lokalpolitiet i Thisted.

Branden opstod i et træskur, hvor der udover affaldscontainere også stod cykler, en knallert og en motorcykel. Allerede, da brandbilerne nåede frem, var skuret totalt overtændt.

Vagtchef ved Midt- og Vestjyllands Politi Carsten Henriksen oplyste efterfølgende, at beboere i de omkringliggende bygninger kortvarigt måtte evakueres i forbindelse med branden. De kunne dog vende hjem til deres egne boliger i løbet af aftenen.

Allerede dagen efter branden meldte politiet ud, at branden formentlig var påsat, og at den mentes at være opstået i en container med pap, der stod i skuret.

Sagen bliver nu overdraget til anklagemyndigheden ved Midt- og Vestjyllands Politi, som skal afgøre, om der findes tilstrækkelige beviser i sagen til, at den 36-årige skal tiltales i sagen og stilles for en dommer.

Politiet kan ikke for nuværende oplyse, hvad den 36-årige har forklaret i sagen. Det vil først blive offentliggjort, hvis der senere bliver en retssag.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.