Borgere i Vejrumbro kunne på borgermøde tale om drabssag

Politiet har haft god dialog med borgere i Vejrumbro efter tre dødsfald søndag, fortæller vicepolitiinspektør.

Mandag aften fik borgerne i Vejrumbro mere information, om sagen om den afdøde mor og to børn, som søndag blev fundet i landsbyen, fra politiet. (Arkivfoto). <i>Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix</i>

Mandag aften fik borgerne i Vejrumbro mere information, om sagen om den afdøde mor og to børn, som søndag blev fundet i landsbyen, fra politiet. (Arkivfoto). Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Mandag aften inviterede Midt- og Vestjyllands Politi borgerne i Vejrumbro ved Viborg til et informationsmøde, efter at en kvinde og hendes to børn blev fundet døde i landsbyen søndag.

Det var et møde, som forløb godt, fortæller Christian Toftemark, som er vicepolitiinspektør i Midt- og Vestjyllands Politi.

- Der var en god dialog. Vi kom med en kort orientering fra politiet, om hvordan vi havde arbejdet med sagen, og hvor vi stod henne, siger han.

Politiet formoder, at kvinden, som blev 49 år, har dræbt sine to børn på 11 og 14 år og efterfølgende har begået selvmord.

Også Viborg Kommune var til stede på mødet. Kommunen fortalte om det kriseberedskab, som er sat i gang på skolerne, hvor de to børn gik.

Offerrådgivningen var også med på mødet, hvor organisationen fortalte om de tiltag, den kan tilbyde. Også to præster var til stede.

En af de to præster var Anders Ellebæk Hansen.

- Der har været mulighed for, at folk kunne komme og tale med en præst, hvis det var det, de havde brug for i den her situation, siger han.

Han fortæller også, at kirken i Vejrumbro vil være åben onsdag.

- Så man kan komme op og tænde et lys. Man kan bede en bøn. Man kan også bare sidde til eftertanke, siger han.

Efter at oplæggene fra politiet, kommunen og Offerrådgivningen var slut, blev parterne der, så de fremmødte borgere havde mulighed for at tale med dem, fortæller Christian Toftemark.

Han anslår, at omkring 100 til 150 personer var mødt op til borgermødet i den lille by, hvor der bor lidt under 400 mennesker.

Ifølge Christian Toftemark er et møde, som det der mandag aften blev holdt i Vejrumbro, vigtigt. Det kan være med til at skabe tryghed, fortæller han.

- Det handler om at få bibragt borgerne noget viden om, hvad politiet mener, der er sket, siger han.

Politiet brugte også mødet til at be- eller afkræfte nogle af de rygter, som florerer i lokalsamfundet om sagen, lyder det fra vicepolitiinspektøren.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.