Brøndby-fans kastede kanonslag og udløste evakuering

Noget skal der ske, siger politiinspektør, efter Brøndby-fans kastede sten og kanonslag ved søndagens derby.

FC København vandt søndag 4-1 over Brøndby IF på hjemmebane i Parken. Politiet er efter søndagens kamp langtfra tilfreds med Brøndbys fans. <i>Claus Bech/Ritzau Scanpix</i>

FC København vandt søndag 4-1 over Brøndby IF på hjemmebane i Parken. Politiet er efter søndagens kamp langtfra tilfreds med Brøndbys fans. Claus Bech/Ritzau Scanpix

Hærværk, stenkast og kanonslag.

Dagen efter FCK og Brøndbys opgør i Parken konstaterer politiet, at det desværre gik, som politiet frygtede.

- Vi så det billede, som vi ganske ofte ser, når Brøndby gæster København. Maskerede optog gennem byen, kast med sten efter politiet, kast med kraftige kanonslag efter politifolk, siger politiinspektør og chef for beredskabet i Københavns Politi Peter Dahl.

Han fortæller, at Hovedbanegården endda kortvarigt måtte evakueres grundet kanonslag fra Brøndby-fans.

- Man knaldede sågar så store kanonslag af på Hovedbanegården, at evakueringssystemet gik i gang, så hovedbanen blev evakueret, og folk måtte løbe ud derinde fra, siger Peter Dahl.

Der var desuden et stormløb mod politifolk, da fans ville ind i Parken uden om billetkontrollen, fortsætter politiinspektøren. Her måtte politifolk trække stave.

Der blev kastet efter dialogbetjente, som ikke har særlig udrustning på. Og inde på stadion rev fans sæder af.

- Der blev lavet hærværk i S-tog, ødelagt toiletter, og sådan kunne jeg egentlig blive ved. Det virker ikke helt, som om budskabet fra Divisionsforeningen er blevet forstået, siger Peter Dahl.

Politiet oplevede søndag primært problemer med Brøndbys fans. Politichefen har ikke tal på, hvor mange Brøndby-fans, der lavede ballade.

- Det bliver ganske ofte de få, der ødelægger det for de mange. Men det er også derfor, at jeg er fortaler for, at der nok skal en kulturændring til.

- Ligesom spirituskørsel er blevet socialt uacceptabelt, vil det også være fantastisk, hvis det var socialt uacceptabelt, at man skabte sig sådan til en fodboldkamp, siger Peter Dahl.

Udebanefans har været forment adgang til de seneste to kampe imellem de to fodboldklubber efter flere episoder med politiet sidste år.

Før søndagens kamp havde de to klubber opfordret til, at tilhængere afstod fra vold og dårlig opførsel. Men det forstod ikke alle fans.

- Noget skal der ske. Det her er en udvikling, som vi er nødt til at få bremset, siger Peter Dahl.

Københavns Politi har bedt Rigspolitiet juridisk vurdere, om politiet kan nægte udebanefans adgang, eller beslutte, at kampe skal afvikles helt uden tilskuere.

- Det er vigtigt for mig at sige, at vi har ikke truffet beslutningen, siger Peter Dahl.

Hvis politiet har beføjelser til at nægte tilskuere adgang, ønsker politiet at indgå i dialog med Divisionsforeningen.

Ingen betjente kom til skade trods urolighederne, oplyser politiet.

Der var heller ikke større slagsmål mellem fansene. Otte blev anholdt søndag, men flere kan blive sigtet efterfølgende.

Søndagens kamp endte med en 4-1-sejr til FC København.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.