Chef efter dom i opsigtsvækkende sag mod hjemmehjælper: - En ulykkelig sag

- Det er et tillidsbrud, som også har også påvirket medarbejdergruppen, siger ældrechefen

Birgitta Sloth Christiansen: - Det er vigtigt at sende det signal, at vores tillid i forhold til medarbejderne er usvækket. <i>Privatfoto</i>

Birgitta Sloth Christiansen: - Det er vigtigt at sende det signal, at vores tillid i forhold til medarbejderne er usvækket. Privatfoto

Opdateret mandag 22. maj klokken 8.53 med oplysning om, at den dømte ikke anker til Landsretten. 

REBILD:Ældrechef i Rebild Kommune, Birgitta Sloth Christiansen, kalder det en ulykkelig sag, som har påvirket mange borgere og en hel medarbejdergruppe. Nu er der endelig blevet sat et punktum - det skete i Retten i Aalborg i den forgangne uge.

En 64-årig nordjysk mand blev af en enig domsmandsret idømt et år og seks måneders ubetinget fængsel for 43 tilfælde af groft tyveri hos ældre, han passede som hjemmehjælper i Rebild Kommune. 

Han blev fundet skyldig i at stjæle smykker og andre værdigenstande til en samlet værdi af over 900.000 kroner. Den dømte anker ikke sagen, og det gør anklagemyndigheden heller ikke, oplyser anklagerfuldmægtig Mathias Nysom Petersen til Nordjyske.

Birgitta Sloth Christiansen siger: 

- Det er en ulykkelig sag, at en af vores tidligere medarbejdere har stjålet fra svage borgere. Det er et tillidsbrud, som også har også påvirket medarbejdergruppen. Det har ikke været sjovt, og vi har løbende været i dialog med dem og taget hånd om det.

Den 64-årige mand, som delvis nægtede sig skyldig, er ikke tidligere straffet. Han har en fortid inden for forsvaret, hvor han er blevet hædret for fortjenstfuld indsats. Under sin ansættelse i Rebild Kommune var han tilsyneladende vellidt af både kolleger og borgere.

- Når vi ansætter i hjemmeplejen, indhenter vi straffeattest. Men selv om vi gør det, kan vi ikke gardere os 100 procent imod, at folk har dårlige intentioner, siger Birgitta Sloth Christiansen.

- Det er vigtigt at sende det signal, at vores tillid i forhold til medarbejderne er usvækket. Der er ingen borgere, som skal være bekymrede for at lukke medarbejdere fra hjemmeplejen ind, lyder det fra Birgitta Sloth Christiansen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.