Dansk skib kæntret efter mulig kollision ved Bornholm

Et dansk fragtskib har været i en ulykke nordvest for Bornholm. Dykkere skal formentlig lede efter savnede.

WEB_INRIKES <i>50090 Johan Nilsson/Tt/Ritzau Scanpix</i>

WEB_INRIKES 50090 Johan Nilsson/Tt/Ritzau Scanpix

Et dansk fragtskib er kæntret efter en mulig kollision nordvest for Rønne på Bornholm. Besætningens situation er ukendt, men redningsfolk leder intensivt efter to personer.

Blandt andet har Forsvaret sendt en helikopter til stedet for at lede fra luften.

- Det er sket i svensk område, så vi hjælper faktisk svenskerne. Deres helikopter kan ikke flyve i det nuværende vejr, så vi har en helikopter fra os sendt afsted, siger vagthavende ved Forsvarets Operationscenter Jesper Berthelsen.

- Vi er fløjet over området mange gange, men vi har ikke fundet andet end vraggods i vandoverfladen, siger han kort før klokken 08.30.

Det er et dansk og et engelsk fragtskib, der sandsynligvis er kollideret. Meldingen tidligere på morgenen var, at det danske skib er kæntret.

- Det vil sige, at det er væltet og ligger med bunden i vejret, forklarede Steffen Lunn, vagthavende officer ved Forsvarets Operationscenter tidligere mandag morgen.

- Det, vi kan se fra vores radarovervågning, er, at der sandsynligvis har været en kollision mellem to mindre fragtskibe nordvest for Bornholm.

Der er mulighed for, at de to savnede personer fortsat befinder sig i skibet. Derfor vil dykkere formentlig blive sat ind i arbejdet.

- Vi leder efter de to personer. Men om de ligger inde i skibet eller i vandet, ved vi ikke. Det skal vi have dykkere ud for at undersøge, siger Jesper Berthelsen.

Også mindst ét redningsfartøj fra Bornholm deltager i eftersøgningsarbejdet.

Til det svenske medie Expressen siger talsmand for den svenske kystvagt Victor Devinder:

- Vi er indkaldt for at deltage i redningsaktionen. Der er to mand overbord, og de er ikke fundet.

- Vi ved ikke på nuværende tidspunkt, hvor mange personer der befandt sig på skibet, der er ved at synke. Klokken kvart i fem fik vi en rapport om, at der er hørt skrig fra vandet.

Flere medier skriver, at de to skibe skulle være det danske "Karin Høj" og det engelske "Scot Carrier". Mediet Folketidende, der dækker Lolland, skriver, at "Karin Høj" var på vej fra Södertalje i Sverige til Nykøbing Falster.

"Scot Carrier" er et noget større skib og er ifølge Forsvarets Operationscenter "sejlende".

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.