Dna-spor og indkøb belaster mand i sag om drabet på Emilie Meng

32-årig frygtes at begå ny kriminalitet, hvis han sættes på fri fod. Han er fængslet for tre overfald på piger

I et godt tre timer langt retsmøde lykkedes det for specialanklager Susanne Bluhm at få udvidet fængslingsgrundlaget i sagen mod en 32-årig mand. (Arkivfoto). <i>Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix</i>

I et godt tre timer langt retsmøde lykkedes det for specialanklager Susanne Bluhm at få udvidet fængslingsgrundlaget i sagen mod en 32-årig mand. (Arkivfoto). Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

En 32-årig mand, der blandt andet sigtes for at have bortført, voldtaget og dræbt Emilie Meng for mere end seks år siden, kan tænkes at ville begå nye overfald på piger, såfremt han sættes på fri fod.

Det fastslår en dommer i Retten i Næstved onsdag aften efter et godt tre timer langt retsmøde.

Her har den usædvanlige sag taget en markant drejning.

Dels har dommeren givet politiet medhold i, at der er grund til at skærpe grundlaget for fængslingen i sagen om bortførelsen og voldtægten af en 13-årig pige ved Kirkerup i april.

Nu er der en særligt bestyrket mistanke. Og hensynet til folks retsfølelse kræver fængsling, lyder det.

Og dels er der en begrundet mistanke om, at manden begik forbrydelserne mod Emilie Meng tilbage i juli 2016, og at han overfaldt en 15-årig pige i Sorø i november sidste år.

Manden nægter sig skyldig i disse to forhold, men dommeren støtter også her påstanden fra politiet om mistankens styrke.

Blandt andet fund på mandens computer belaster ham, fremgår det af den kendelse, som dommeren læser op kort før klokken 19. Der er tale om videoer og fotos.

Netop den relativt korte tid mellem overfaldene i Sorø og ved Kirkerup indgår i dommerens argumentation for, at der er en frygt for, at han på fri fod kan tænkes at begå ny kriminalitet af samme art.

Pigen i Sorø blev antastet, da hun var ude at gå en tur. Hun blev truet med kniv, slået flere gange i maven og ført cirka 20 meter væk. Hun blev lagt ned på jorden, hvorefter hendes hænder blev bundet med strips. Imidlertid skreg hun op, og gerningsmanden forsvandt.

Fængslingen begrundes i øvrigt med, at den 32-årige kan hindre opklaringen af sagen, hvis han er på fri fod.

Han skal sidde bag tremmer frem til 8. juni. Her skal retten tage stilling til, om fængslingen skal fortsætte.

Politiets materiale fra efterforskningen er onsdag fremlagt bag lukkede døre. Enkelte oplysninger nævnes dog af dommeren.

I sagen om drabet på Emilie Meng gælder det for eksempel, at han på gerningstidspunktet ejede en bil, der ligner en bil, der optræder på overvågningsbilleder.

Desuden belaster det ham, at han få timer før overfaldet var tæt på det sted, hvorfra Emilie Meng forsvandt ved Korsør Station.

Også at den sigtede foretog indkøb i forretningen Harald Nyborg dagen før hendes forsvinden, spiller en rolle. Hvad han købte, oplyses ikke.

Mistanken underbygges desuden af fund, der er gjort på mandens bopæl under en ransagning. Det drejer sig om dna-spor. Også fund på liget har betydning, fremgår det.

Der gik mere end fem måneder fra 17-åriges forsvinden, før hun blev fundet. Liget lå i en en sø ved Borup på Midtsjælland.

I retslokalet sad den 32-årige sad ved siden af sin forsvarer, advokat Karina Schou, da dommeren fremlagde sin afgørelse. I sin sorte Adidas-trøje sad han og kiggede skråt ned foran sig.

Forinden havde han støttet hagen med sin hånd. Af og til tog han en slurk fra en kop.

Forsvareren sagde, at det overvejes, om kendelsen skal appelleres til Østre Landsret.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.