Efterladt håndklæde og telefon i sauna udløste redningsaktion

To mænd blev forhindret i at komme ind i sauna efter vinterbadning - det førte lørdag morgen til stor alarm.

En helikopter blev lørdag morgen sendt i luften, og både blev sat i vandet for at lede efter en mulig savnet person i Limfjorden ud for Skive havn.

Redningsaktionen skulle heldigvis vise sig at få en lykkelig udgang.

- Vi modtager klokken 07.12 en melding fra en vinterbader ved Skive havn om, at der i en sauna ligger en mobiltelefon og et håndklæde. Der er ingen personer i området, så han frygter, at der kan være sket en ulykke, fortæller vagtchef Allan Riis fra Midt- og Vestjyllands Politi til Ritzau.

Anmeldelsen blev betragtet som en mulig drukneulykke. Ud over både i vandet blev en helikopter fra Forsvarets søredningstjeneste tilkaldt. Forsvarets Operationscenter oplyser til Ritzau, at helikopteren fløj ud fra flyvestationen i Aalborg.

Men der var ikke sket en drukneulykke. Ejendelene i saunaen skulle vise sig at tilhøre en ung mand, der sammen med en kammerat havde været ude og vinterbade fredag aften.

- Der var en lille smule strøm på mobiltelefonen, som gjorde at vi kunne ringe til et familiemedlem. Her fik vi nogle mulige adresser, hvor den pågældende kunne opholde sig, fortæller Allan Riis.

Og oplysningerne fra familiemedlemmerne gav pote.

- Vi finder frem til vedkommende, som er en 20-årig mand, der ligger og sover. Han fortæller, at han var ude at bade med en kammerat. Da de var færdige, var saunaen låst af en tidslås, så de ikke kunne komme ind, og de valgte at forlade stedet, fortæller Allan Riis.

Eftersøgningen kunne herefter afblæses.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.