Ekstra sikkerhedstjek til ankesag mod dømt ekshooligan

Torsdag er ankesagen mod en 29-årig Brøndby-hooligan, der er idømt forvaring for seksuelle overgreb, begyndt.

Kevin Werner brugte ifølge Retten i Glostrup sin rolle i hooliganmiljøet omkring fodboldklubben Brøndby til at udnyttede unge drenge seksuelt. Nu vil han frifindes i landsretten. (Arkivfoto). <i>Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix</i>

Kevin Werner brugte ifølge Retten i Glostrup sin rolle i hooliganmiljøet omkring fodboldklubben Brøndby til at udnyttede unge drenge seksuelt. Nu vil han frifindes i landsretten. (Arkivfoto). Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Kevin Adrian Werner ankede straks, da Retten i Glostrup i juni idømte ham forvaring for at have begået seksuelle overgreb på en række drenge og unge mænd i hooliganmiljøet.

Han vil frifindes, og torsdag har Østre Landsret i København taget hul på sagen, der er omfattende. Det vidner byrettens dom om.

Den og anklageskriftets 51 forhold læser forsvarer Christina Schønsted op i retten, og da retten når til frokostpausen, er hun endnu ikke færdig.

Ifølge anklageskriftet var 15 drenge og unge mænd samt en kvinde ofre i sagen. Byretten konkluderede, at 29-årige Kevin Werner udnyttede sin rolle i hooliganmiljøet til at begå overgreb.

Han var en del af hooligangruppen Brøndbys Hårde Drenge (BHD) og Brøndbys Hårde Yngre (BHY). Han har blandt andet fortalt, at han har været med til at arrangere slåskampe i hooliganmiljøet.

Ifølge byretten havde han en ledende rolle, men det afviser han.

I Retten i Glostrup sad flere fra hooliganmiljøet på tilhørerrækkerne, og flere brugte lejligheden til at råbe skældsord efter den 29-årige.

I landsretten er der ingen fra miljøet, men alligevel bemærker dommeren, at der ikke vil blive tolereret nogen former for uro, og politiet er mødt op med adskillige betjente.

Flere politibetjente holder vagt uden for retslokalet, og tilhørere skal igennem et ekstra sikkerhedstjek for at komme ind i retssalen. Her adskiller en glasvæg tilhørere og journalister fra Kevin Werner, der sidder ved siden af sin forsvarer og er flankeret af betjente.

Ekshooliganen er iført en hvid T-shirt og et stribet halstørklæde. Undervejs i forsvarerens oplæsning ryster han på hovedet, og på et tidspunkt finder retsformanden anledning til at irettesætte ham.

- Du skal ikke tilkendegive noget under oplæsningen, siger dommeren.

Først på næste retsmøde ventes det, at han vil blive afhørt og får mulighed for at give sit syn på sagen. Han nægter sig skyldig og mener, at han har været udsat for et komplot.

En mentalundersøgelse, der kom frem i byretssagen, har vist, at Kevin Werner har psykopatiske og narcissistiske træk, og Retslægerådet anbefalede forvaring.

Der er afsat 14 dage til sagen.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden