Fire formodede pirater får igen fængsling forlænget

Fire mænd nægter drabsforsøg på danske soldater i Guineabugten, men dommer forlænger deres varetægtsfængsling.

Fire formodede pirater skal fortsat være fængslet i en sag, hvor de beskyldes for at have forsøgt at slå dansk personel ihjel i Guineabugten.

Det beslutter dommer Karsten Henriksen onsdag eftermiddag i Københavns Byret. Varetægtsfængslingen af de fire mænd forlænges med fire uger, hvilket er i tråd med anklagerens påstand.

De fire nægter sig skyldige i drabsforsøg, og deres forsvarere har argumenteret for, at de skal løslades, eller at en fortsat fængsling som minimum bliver for så kort en periode som muligt.

Derfor har en af forsvarsadvokaterne også valgt at kære kendelsen om de fire ugers fængsling. Perioden bør være kortere, mener hun, og henviser blandt andet til sin klients sundhedstilstand.

Dermed skal landsretten tage stilling til, om han fortsat skal sidde fængslet i sagen.

Han er som den eneste af de fire formodede pirater ikke tilbageholdt på den danske fregat "Esbern Snare", men blev i søndags overflyttet til et hospital i Ghana.

Det skyldes, at han fik alvorlige skader, der nødvendiggjorde, at hans ben blev amputeret. Senere har der været behov for flere operationer af benet.

De fire mænd er blevet varetægtsfængslet in absentia - altså uden at være til stede i retten - da tre af mændene tilbageholdes på den danske fregat, mens den fjerde er indlagt i Ghana, hvor han døgnovervåges af bevæbnet personel.

En tværministeriel gruppe i Danmark arbejder på at få mændene til Danmark, så de kan blive stillet for en dommer.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.