Fire mænd sigtes for at snyde staten for 225 millioner

En politiaktion onsdag morgen har ført til flere anholdelser i sag om hvidvask, hæleri og skatte- og momssvig.

Politiet har anholdt fire mænd, som er sigtet for blandt andet skatte- og momssvig for 225 millioner kroner.

Det oplyser Københavns Politi i en pressemeddelelse.

De fire mænd blev anholdt i forbindelse med en koordineret politiaktion onsdag morgen på otte forskellige adresser rundt omkring på Sjælland.

Foruden skatte- og momssvig omhandler sagen hvidvask og hæleri af særlig grov beskaffenhed.

- Det er et svimlende højt beløb, som vi mistænker den her gruppe mænd for at svindle fra statskassen, siger Peter Reisz, der er leder af Afdelingen for økonomisk kriminalitet, i pressemeddelelsen.

Ifølge Københavns Politi blev aktionen gennemført i samarbejde med en række myndigheder såsom Skattestyrelsen, Rigspolitiets Nationale Cyber Crime Center (NC3) og Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet (Søik), der også kaldes Bagmandspolitiet.

De anholdte er mellem 21 år og 50 år.

- Der er gennemført en omfattende og kompliceret efterforskning, som forhåbentlig sætter en stopper for disse personers bedrageri, som i sidste ende rammer os alle, siger Peter Reisz.

Politiet oplyser, at en 44-årig mand, som er mistænkt for at være bagmand i sagen, bliver fremstillet i grundlovsforhør i Dommervagten i København torsdag. Det fremgår ikke, hvorvidt de tre andre anholdte skal fremstilles.

/ritzau/