Hjemmehjælper mistænkes for at stjæle fra ti ældre

Mens en hjemmehjælper har været på arbejde, har hun ifølge politiet stjålet penge og smykker fra borgere.

En 31-årig kvindelig hjemmehjælper er mistænkt for at have stjålet kontanter og smykker fra ældre borgere samt hævet penge fra deres dankort for over 50.000 kroner.

Det oplyser Bjarke Dalsgaard, der er vicepolitiinspektør hos Københavns Politi.

Kvinden er blevet anholdt lørdag. Hun er i alt sigtet for 14 forhold, der omhandler tyveri og databedrageri mod ti borgere.

Politiet mistænker kvinden for at have stjålet fra borgere, hun har været hjemme hos som en del af sit arbejde som hjemmehjælper.

Det er sket forskellige steder i København. En stor del af dem er sket på Østerbro.

- Hun har arbejdet som hjemmehjælper og har været ude i folks hjem som ansat, siger Bjarke Dalsgaard.

Kvinden har ifølge politiet ti gange stjålet smykker og kontanter fra borgernes hjem. Derudover har hun i fire tilfælde stjålet hævekort og dankort og hævet penge ved hjælp af dem. Alene de penge, der er hævet, løber op i en værdi af 52.000 kroner.

Københavns Politi fik den første anmeldelse om tyveri i sagen i begyndelsen af 2022. De resterende er kommet i løbet af året, siger vicepolitiinspektøren.

- Det er et sammensurium af mange ting, der har peget den vej. Det er klart, at når borgerne har vidst, hvem der har været hos dem, og de har manglet noget, har de selv henledt opmærksomheden eller mistanken.

- Så det har spillet ind. Der er også en enkelt borger, der selv har konfronteret hende med det og gået til politiet med det, siger han.

I et tilfælde har hjemmehjælperen muligvis gentaget tyverierne hos en borger. I hvert fald har borgeren anmeldt fire tyverier, som den 31-årige mistænkes for at have begået.

Alligevel har politiet først anholdt kvinden nu.

- Der kommer jo anmeldelser ind ofte om tyveri, og der er også mistanke mod forskellige personer. Så det er startet i 2022 med anmeldelser.

- Det er først her ved efterforskningen nu, hvor der er en, der sidder og begynder at samle nogle tråde og kigge på hende og kan se, at der er et mønster, som godtgør en mistanke, siger Bjarke Dalsgaard.

Kvinden er ansat som hjemmehjælper hos en privat udbyder. Men politiet ønsker ikke at sige navnet på det private firma, da kvinden ikke er dømt.

Den 31-årige hjemmehjælper erkender ifølge politiet et af forholdene, men nægter sig skyldig i de resterende 13 forhold. Forholdet, hun erkender, drejer sig om tyveri af 400 kroner.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.