Kvinde døde efter påkørsel på Storebælt - bilist var fuld og står til lang straf

To biler risikerer en 32-årig mand at miste for vanvidskørsel i Østjylland og på Fyn og Storebælt.

En bil med en kvinde og en mand fra Randers blev 27. august på Storebælt ved betalingsanlægget påkørt med stor hastighed bagfra. Kvinde døde senere af sine kvæstelser. Hun blev 61 år. Bilisten risikerer flere års fængsel, fremgår det af anklageskriftet. (Arkivfoto). <i>Morten Juhl/Ritzau Scanpix</i>

En bil med en kvinde og en mand fra Randers blev 27. august på Storebælt ved betalingsanlægget påkørt med stor hastighed bagfra. Kvinde døde senere af sine kvæstelser. Hun blev 61 år. Bilisten risikerer flere års fængsel, fremgår det af anklageskriftet. (Arkivfoto). Morten Juhl/Ritzau Scanpix

Før en beruset og skæv bilist i sensommeren med stor hastighed kørte op bag i en bil ved betalingsanlægget på Storebælt, havde han under cirka 50 kilometers kørsel flere gange udsat andre for livsfare.

Det hævder anklagemyndigheden i den kommende straffesag.

Mindst syv personer kom ved forskellige situationer i livsfare, påstås det i anklageskriftet, som Ritzau har fået udleveret en kopi af.

Påkørslen ved betalingsanlægget ved Korsør om formiddagen 27. august blev fatal.

Bilen foran kørte meget langsomt i venten på, at bommen gik op. En 61-årig kvinde fra Randers, der var passager i bilen, fik så svære kvæstelser, at hun to dage efter afgik ved døden.

I detaljer beskriver anklageskriftet, hvordan bilisten forinden på motorvejen flere gange kørte vildt og hidsigt. Andre bilister måtte bremse op eller dreje for at undgå påkørsel.

Siden dødsulykken har den 32-årige siddet varetægtsfængslet i et arresthus.

Han har - mener anklagemyndigheden - under særligt skærpende omstændigheder været årsag til kvindens død.

Sagen skal afgøres af et nævningeting i Næstved. Det varsler en forventning om en straf på mere end fire års fængsel.

Den sensommerdag begik manden såkaldt vanvidskørsel, hævdes det. Men ikke bare bilen, han kørte over Storebælt i, står han til at miste.

Også en anden bil, som han et år tidligere drønede rundt i fra Løsning til Vejle, skal konfiskeres, lyder kravet.

Tidligt om morgenen 5. september 2021 forsøgte politiet at stoppe ham, der også ved denne lejlighed angiveligt var beruset.

På motorvejen ved Hedensted nåede farten op på 220 kilometer i timen. Og på Fredericiavej i Vejle, hvor man højst må køre 50 kilometer i timen, viste speedometret 130 kilometer i timen.

Desuden kørte han - ifølge tiltalen - flere gange over for rødt.

I øvrigt viser anklageskriftet, at manden, der er polsk statsborger med bopæl i Danmark, risikerer at blive udvist.

I december blev to andre sager om vanvidskørsel med dødelig udgang, og hvor bilisterne var påvirkede, afgjort af byretterne i Glostrup og Hjørring. I begge tilfælde blev det til fængsel i fem år.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.