Kvinde kræves fængslet for hvidvask af over 32 milliarder

49-årig kvinde, der er udleveret fra England, nægter sig skyldig i hvidvask af særlig grov beskaffenhed.

Dommervagten <i>Philip Davali/Ritzau Scanpix</i>

Dommervagten Philip Davali/Ritzau Scanpix

En kvinde er efter længere tid blevet udleveret fra England og kræves fængslet for at have kanaliseret godt fire milliarder euro - svarende til mere end 32 milliarder danske kroner - gennem en Danske Bank-filial i Estland, der nu er lukket.

Den 49-årige kvinde nægter sig skyldig.

Det er kommet frem onsdag formiddag i Dommervagten ved Københavns Byret. Her fremstilles den 49-årige kvinde i grundlovsforhør.

Hun sigtes for at have kanaliseret det enorme beløb fra december 2008 til marts 2016. Kriminaliteten skulle til dels være begået med to identificerede medgerningsmænd og nogle uidentificerede medgerningsmænd.

Gennem 52 virksomheders konti i den estiske filial skulle hun have konverteret eller overført penge, der direkte eller indirekte var udbytte, som stammede fra kriminelle forhold.

Det skulle være med til at skjule eller sløre pengenes ulovlige oprindelse.

- Samlet blev indbetalt 4.312.963.650 euro, hvorefter 4.318.433.612 euro blev videreoverført fra selskaberne til flere forskellige udenlandske selskaber, selv om sigtede vidste eller bestemt formodede, at pengene stammede fra strafbare lovovertrædelser, fremgår det af sigtelsen.

Hun har ikke pligt til at udtale sig i retsmødet, men det vil hun gerne. Blandt andet fortæller hun, at hun i flere år drev en virksomhed

Den 49-årige kvinde er dansk statsborger, men har russisk baggrund. Hun er beskyttet af et navneforbud, hvilket ikke gør det muligt at beskrive den 49-årige nærmere.

Da hendes advokat argumenterede for, at der skulle være navneforbud, sagde han blandt andet, at hun forventer at blive frifundet.

- Såfremt der overhovedet bliver rejst en sag.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.