Lastbil med flertonet fanfarehorn, porcelænsrat og 12 fjernlyslygter gik i fælden

Tungvognscenter Nord har været på kontrol i det nordjyske

 <i>Arkivfoto: Nordjyllands Politi</i>

Arkivfoto: Nordjyllands Politi

NORDJYLLAND:Nordjyllands Politi havde bremserullefeltet med, da de i løbet af denne uge besøgte Aalestrup, Aars og Hjallerup.

22 lastbiler blev kontrolleret, og heraf blev en enkelt lastbil indkaldt til kontrolsyn på grund af bremsefejl. Ni andre blev indkaldt til kontrolsyn på grund af andre fejl, og gennemgående fejl var for meget fjernlys, løse ladbolte og lygtefejl.

Det oplyser Nordjyllands Politi i en pressemeddelelse.

En lastbil skilte sig særligt ud, da den var forsynet med ikke færre end 12 fjernlyslygter - hvoraf de seks kunne lyse på samme tid.

Lastbilen havde desuden fået monteret et flertonet fanfarehorn, der efter førerens oplysninger, kunne afspille 38 forskellige melodier. Lastbilen var endvidere forsynet med et porcelænsrat og en nedbygget sædekonsol, der ikke var godkendt til bilen.

Kontrollen stoppede også to busser, der begge blev indkaldt til kontrolsyn på grund af fejl på ABS-systemet, brændstofspild og motorfejl. Begge busser havde ingen ildslukkere, der var blevet tilset inden for de seneste 12 måneder.

En varebil blev indkaldt til kontrolsyn på grund af fejl på ABS-systemet, og fire påhængsvogne oover 3500 kg. blev kontrolleret. Her fik den ene påhængsvogn afmonteret nummerpladen på grund af manglende bremsepræstation. En anden påhængsvogn blev indkaldt til kontrolsyn på grund af skævbremsning, og yderligere to påhængsvogne blev indkaldt på grund af andre fejl - bl.a. ukorrekt sideafskærmning (cyklistafskærmning).

Kontrollen omfattede desuden 12 sættevogne over 3500 kg. Her var resultatet også nedslående:
- En fik en afmonteret nummerpladen på grund af manglende bremsepræstation, der var ingen praktisk bremsevirkning på hjulene i venstre side af køretøjet.
- En sættevogn blev indkaldt til kontrolsyn, på grund af manglede bremsepræstation.
- To blev indkaldt til kontrolsyn på grund af skævbremsning.
- To blev indkaldt til kontrolsyn på grund af andre fejl: defekte luftbælge og defekt sideafskærmning.

To traktorpåhængsvogne blev også standset. Ingen af dem havde nogen praktisk bremsevirkning. Begge påhængsvogne skulle have afmonteret nummerplader, den ene var dog ikke registreret. Her vil der blive lagt op til frakendelse af førerens førerret, oplyser politiet i pressemeddelelsen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.