Mand dømmes for voldtægt af sovende kvinde på Roskilde Festival

Kvinde i telt var beruset og sov, da hun blev udsat for overgreb. Det oplyser Midt- og Vestsjællands Politi.

Politiet har efterforsket flere sager om voldtægt under sidste års Roskilde Festival. (Arkivfoto). <i>Torben Christensen/Ritzau Scanpix</i>

Politiet har efterforsket flere sager om voldtægt under sidste års Roskilde Festival. (Arkivfoto). Torben Christensen/Ritzau Scanpix

En mandlig gæst på sidste års Roskilde Festival er tirsdag blevet dømt for voldtægt ved andet seksuelt forhold mod en kvinde, der lå og sov i et telt.

Det oplyser Midt- og Vestsjællands Politi i et opslag på Twitter. Straffen er blevet fængsel i syv måneder. Offeret var beruset.

Den dømte er en 26-årig mand, der ikke tidligere er blevet straffet.

I Retten i Roskilde har han ifølge politikredsen forklaret, at han troede, at kvinden i teltet var en anden, som han tidligere havde kysset med på festivalen.

Imidlertid gør det ingen forskel, om det var den ene eller den anden kvinde, har retten slået fast.

Han havde nemlig ikke fået samtykke fra nogen af dem, og dermed er han skyldig.

1. januar 2021 blev straffeloven ændret, når det gælder voldtægt. Det er strafbart at have samleje med en person, der ikke har givet sit samtykke.

Festivalen sidste sommer var den første efter Folketingets vedtagelse af lovændringen, og i den forbindelse forsøgte politiet at rådgive de mange tusinde gæster om samtykkereglen. "Har du ikke fået et ja, så tag det som et nej," lød det for eksempel i et opslag på Twitter.

Om tirsdagens sag oplyser politikredsen, at den 26-årige overvejer, om han vil anke dommen til landsretten.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.