Mor tiltalt for ruskevold var alene med søn i sommerhus

Faren til et nu hjerneskadet barn var i Skotland, da hans barn angiveligt blev udsat for vold af sin mor.

En 22-årig kvinde er tiltalt for grov vold mod sit fire måneder gamle spædbarn. Hun sad tirsdag på anklagebænken ved Retten i Holbæk. (Arkivfoto). <i>Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix</i>

En 22-årig kvinde er tiltalt for grov vold mod sit fire måneder gamle spædbarn. Hun sad tirsdag på anklagebænken ved Retten i Holbæk. (Arkivfoto). Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Den 28. november 2021 ankom lægefagligt mandskab til et sommerhus i Højby, der ligger ved Sjællands Odde, for at tilse et fire måneder gammelt barn, som havde store vejrtrækningsproblemer.

Det er senere konkluderet af Retslægerådet, at spædbarnet - en dreng - var i kritisk tilstand og havde været død uden redningsmandskabets hjælp.

Drengen er i dag varigt hjerneskadet, mens hans nu 22-årige mor er tiltalt for at være skyld i hjerneskaden ved at have rusket og klemt ham om kroppen. Kvinden sad tirsdag på anklagebænken ved Retten i Holbæk, hvor hun nægtede sig skyldig.

To gange i løbet af november 2021 tog den 22-årige kontakt til alarmcentralen på grund af sønnens vejrtrækningsproblemer. Det gjorde hun fra to forskellige lejede sommerhuse.

Drengens far er indkaldt som vidne i sagen. Han var under episoderne i Skotland, hvor han besøgte sin mor.

Den tiltalte kvinde var samtidig i sommerhus i først Rørvig og siden Højby. Det skyldtes, at parret var blevet smidt ud af deres lejlighed i Sydhavnen grundet en uoverensstemmelse med deres udlejer, forklarede de begge i retten.

Igennem videoopkald var faren i kontakt med den 22-årige og barnet flere gange om dagen. Her så sønnen ud til at have det godt og virkede sund og rask ud, fortalte faren i retten.

Han fortalte også, at han den 28. november 2021 var i kontakt med dem stort set hele dagen. Omkring 30 minutter inden den tiltalte kvinde ringede til alarmcentralen, havde de kontakt igennem videoforbindelse.

Her sad sønnen og så tv, og ud over at han havde været lidt pylret i løbet af dagen, virkede alt ellers normalt, fortalte han.

Adspurgt om han havde tillid til, at kvinden gjorde alt, hvad hun skulle, da sønnen fik vejrtrækningsbesvær, faldt svaret prompte.

- Ja.

De to har været sammen i over fem år og er forlovede. Deres søn er i øjeblikket anbragt hos en plejefamilie, men det er deres ønske, at de alle tre i fremtiden kommer til at bo sammen, forklarede de i retten.

Der ventes at falde dom i sagen i slutningen af januar.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.