Offers eksmand fængslet to år inde i mystisk drabssag

En kvinde blev i december 2019 fundet livløs i et sommerhus i Give. To år efter er eksmand sigtet for drabet.

Sydøstjyllands Politi har anholdt og sigtet en 44-årig mand for drab på en 38-årig kvinde, som for to år siden blev fundet død i et sommerhus i Give.

Det oplyser politiet i en pressemeddelelse.

I et grundlovsforhør ved Retten i Kolding er han onsdag blevet varetægtsfængslet i fire uger, skriver politiet på Twitter.

Ifølge Vejle Amts Folkeblad som var til stede ved grundlovsforhøret, før dørene blev lukket, er det kvindens eksmand, som er sigtet for drab. Han nægter sig skyldig.

Kvinden - Iben Salling Syrik - blev fundet død i et udendørs spabad ved sommerhuset 9. december 2019.

Hun blev fundet om morgenen af et familiemedlem, som var taget hen til sommerhuset, efter at Iben Salling Syrik ikke var dukket op for at fodre dyr i en nærliggende stald.

Iben Salling Syrik var fraskilt og boede sammen med sin femårige søn i sommerhuset.

Selv om sagen er blevet efterforsket i to år, er det ikke tidligere kommet frem, hvordan eller hvorfor kvinden mistede livet.

Under onsdagens grundlovsforhør oplyste anklageren, at det var et kraftigt slag i maven, to slag i hovedet med en stump genstand samt efterfølgende drukning, som kostede Iben Salling Syrik livet. Det skriver Vejle Amts Folkeblad.

Også tidligere har en person været anholdt i sagen. Det skete umiddelbart efter det formodede drab. Men i løbet af knap et døgn blev vedkommende løsladt igen.

Ifølge Vejle Amts Folkeblad var det den 44-årige som nu to år senere er anholdt igen og varetægtsfængslet.

Siden er der offentligt ikke blevet meldt nyt om anholdte i sagen. Indtil nu.

Politiet har de seneste to år skrevet tusindvis af rapporter i sagen.

Desuden har både Forsvaret, hunde og dykkere været med til at lede efter spor, ligesom betjente har set overvågning igennem og talt med vidner.

/ritzau/