Politi samarbejder med organisation om hurtig hjælp ved partnervold
Københavns Vestegns Politi hjælper voldsudøvere til Dialog Mod Vold for at standse vold mellem partnere.

Københavns Vestegns Politi har henvist 13 udøvere af partnervold til et tilbud om psykologhjælp siden marts 2022. Det er en stor hjælp til at stoppe volden ifølge organisationen Dialog Mod Vold. (Arkivfoto). Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Siden marts 2022 har 13 personer, som har udøvet vold mod partner eller familie, fået hjælp til at komme til psykolog i et samarbejde mellem Københavns Vestegns Politi og organisationen Dialog Mod Vold.
Det skriver Københavns Vestegns Politi i en pressemeddelelse.
Og samarbejdet er vigtigt, fortæller direktør for Dialog Mod Vold Jesper Rønn-Simonsen til Ritzau.
- Det er en meget vigtig indgang for at kunne få opsporet nogle af de voldsramte familier tidligere. Jo tidligere vi får fat på dem, jo bedre kan vi hjælpe dem, siger han.
Dialog Mod Vold tilbyder psykologhjælp til voldsudøvere. Københavns Vestegns Politi har fået muligheden for akut at henvise voldsudøvere til tilbuddet, så de kan komme hurtigt i gang, hvis de henvender sig.
Jesper Rønn-Simonsen understreger vigtigheden i at sætte ind hurtigt.
- Jo tidligere det bliver opdaget, jo mindre er risikoen for fysiske og psykiske traumer og i værste fald drab, siger han.
Hos Københavns Vestegns Politi har man oprettet en sektion, som beskæftiger sig med politiets registreringer af vold i nære relationer.
Sektionen opsøger parterne for at stoppe volden. De gør også opmærksom på den hjælp, som voldsudøveren kan få.
Det fortæller Tue Lauenblad, som er politikommissær hos Københavns Vestegns Politi, i pressemeddelelsen.
Politiet kan ikke henvise til Dialog Mod Vold, uden at voldsudøveren selv samtykker. Voldsudøveren skal efterfølgende også selv henvende sig, fortæller Jesper Rønn-Simonsen.
Tue Lauenblad siger, at hjælpen er fuldstændigt adskilt fra et retligt spor, fordi psykologer har tavshedspligt.
Dialog Mod Volds forløb kan vare op til et år. Jesper Rønn-Simonsen fortæller, at de ser en god effekt hos dem, som har fuldført et forløb. Langt de fleste fuldfører ifølge direktøren.
- Vi ser, at et år efter, at man har fuldendt behandlingen, rapporterer 82 procent, at der ikke har været flere voldstilfælde. Og 74 procent af deres partnere kan bekræfte det, siger han.
Dialog Mod Vold er også en del af et interventionscenter i Københavns politikreds. Her er kommunerne Frederiksberg, Dragør og Tårnby også med.
Det er organisationerne LOKK, som er kvindekrisecentrenes organisation, Mødrehjælpen, Lev Uden Vold og Mandecenteret også.
Ifølge Jesper Rønn-Simonsen samarbejder organisationen også mindre formelt med andre politikredse.
/ritzau/
Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.
Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.