Taxaselskab får bøde i sag om persondata

Anklager havde krævet mere end det tidobbelte i bøde i GDPR-sag. Nu overvejer parterne, om de vil anke.

Taxa 4 x 35 er dømt for brud på persondataregler. Men bøden blev langt mindre, end anklagemyndigheden havde forlangt. (Arkivfoto). <i>Signe Goldmann/Ritzau Scanpix</i>

Taxa 4 x 35 er dømt for brud på persondataregler. Men bøden blev langt mindre, end anklagemyndigheden havde forlangt. (Arkivfoto). Signe Goldmann/Ritzau Scanpix

Sammenslutningen Taxa 4x35 er fredag idømt en bøde på 100.000 kroner for brud på reglerne om opbevaring af persondata, oplyser Retten på Frederiksberg.

Det er langt mindre end de 1,2-1,3 millioner kroner, som var kravet fra anklagemyndigheden.

Sagen drejer sig om, at selskabet har opbevaret oplysninger om kunders telefonnumre og de steder, hvor de skulle samles op.

Oplysningernes karakter og ikke mindst mængden af oplysninger faldt Datatilsynet for brystet, da det gennemførte et kontrolbesøg i efteråret 2018.

Tilsynet udpegede knap ni millioner taxature, som var registreret med telefonnumre og opsamlingssted. Og selv om kundernes navne ikke fremgik, så var der alligevel tale om et brud på persondatareglerne, der også er kendt som GDPR.

Hos Taxa 4x35 er den umiddelbare opfattelse, at retten har lyttet til selskabets synspunkter, for så vidt angår sagens hovedpunkter.

- Vi har netop modtaget afgørelsen på sagen, hvor vi hæfter os ved, at retten ved bevisbedømmelsen har lagt Taxas oplysninger til grund, og på det grundlag alene anser det som en formalitetsovertrædelse, siger administrerende direktør Per Baltsen i en skriftlig udtalelse til Ritzau.

- Vi tillader os sammen med vores advokater nu at nærlæse afgørelsen, inden vi eventuelt kommer med en yderligere kommentar omkring sagen, siger han.

Anklagemyndigheden havde i sagen krævet selskabet idømt en større bøde, men retten har altså ikke fulgt den påstand.

Hos Københavns Politi lyder meldingen fra anklager Birgitte Lodberg, at også hun vil studere dommen nærmere, før hun kommenterer den.

Også anklagemyndigheden har mulighed for at anke dommen. Det vil i givet fald være op til Statsadvokaten i København at træffe den afgørelse.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.