Terrortiltalt: - Vi vil spille fodbold med jeres hoveder

Ifølge anklagemyndigheden slyngede 46-årig om sig med trusler på Twitter. Sagen mod ham starter 28. februar.

Københavns Byret behandler en straffesag om vold og uro i forbindelse med demonstrationer mod corona-restriktioner <i>Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix</i>

Københavns Byret behandler en straffesag om vold og uro i forbindelse med demonstrationer mod corona-restriktioner Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

- Hvis I gør grin med sandheden, vil vi spille fodbold med jeres hoveder.

Det var blot én af en lang stribe trusler, som en 46-årig mand fra københavnsområdet ifølge anklagemyndigheden kom med på Twitter i oktober 2020.

Truslerne blev fremsat på dansk og engelsk iblandet enkelte arabiske udtryk, fremgår det af anklageskriftet, som Ritzau har fået indsigt i.

De blev fremsat mellem den 26. og 29. oktober. Det var angiveligt to angreb i Frankrig, som fik den 46-årige til tasterne for at hylde angrebene og slynge om sig med trusler.

Den 17. oktober fik en 47-årig skolelærer halsen skåret over på åben gade i en forstad til Paris. Motivet var tilsyneladende, at han havde vist de danske Muhammed-tegninger i forbindelse med sin undervisning.

Om morgenen den 29. oktober blev en 55-årig mand og to kvinder på 44 og 60 år dræbt i Notre Dame-kirken i Nice af en knivbevæbnet mand.

Flere af truslerne blev ifølge anklageskriftet skrevet under hashtagget #beheadfrance - halshug Frankrig.

Truslerne lød blandt andet: "Vi vil aflive dem med Guds tilladelse, de er ude på gaderne, det er gratis", "Alle vantro er hinandens venner, og hver og en er brændsel for helvede" samt "Bare vent til mine håndgranater kommer".

Et opslag, der formentlig var møntet på drabet på skolelæreren, lød: "Jeg støtter det fuldt ud, han hører til blandt svin".

På baggrund af de mange opslag er den 46-årige tiltalt for at true med at begå terror, tilskynde andre til at gøre det og for at billige terrorangreb.

I en pressemeddelelse kort før jul fortalte anklagemyndigheden, at manden har siddet varetægtsfængslet, siden han blev anholdt den 29. oktober sidste år.

- Tiltalen viser, at alene det at true med at begå terrorhandlinger bliver taget meget alvorligt – hvad myndighederne også meget hurtigt greb ind over for, udtalte statsadvokat i København Lise-Lotte Nilas dengang.

Sagen er rejst som en domsmandssag. Det betyder, at anklagemyndigheden vil gå efter en straf på op til 3 år og 11 måneders fængsel.

Desuden vil man kræve, at den tiltalte, som har dobbelt statsborgerskab, frakendes dansk indfødsret og udvises for bestandigt.

Det har ikke været muligt at få oplyst, hvordan den 46-årige forholder sig til anklagerne mod ham.

Sagen indledes ved Københavns Byret den 28. februar. Der er afsat fire dage til den, og dommen ventes at falde 23. marts.

/ritzau/