To børn er på tynd is på Gentofte Sø langt fra land

Overfladereddere, redningsdykkere, redningsbåd og isflåder er sendt til Gentofte for at få børn i land.

To små børn er søndag formiddag kommet ud på tynd is på Gentofte Sø. Frygten er, at isen bryder. Derfor er politi og beredskab rykket ud til stedet for at få børnene sikkert på land igen.

De befinder sig cirka 100 meter ude på isen, oplyser Beredskab Øst.

Vagtchef ved Nordsjællands Politi Christian Kobbernagel oplyser, at politiet er på stedet for at hjælpe, hvis det bliver aktuelt, at nogen skal i vandet efter børnene.

- To små børn er kommet ud på isen. Man er bange for, at isen bryder, så det er lidt kompliceret at gå ud at hente dem, siger han.

Det er beredskabet, der umiddelbart står for redningsindsatsen.

På Twitter oplyser Beredskab Øst, at der er sendt folk fra flere stationer til stedet for at få børnene sikkert væk fra isen.

- Omfattende redningsudrykning afsendt til Gentofte Sø. To børn befinder sig på den tynde is cirka 100 meter fra land. Overfladereddere, redningsbåd og isflåder afsendt af stationerne i Gentofte og Lyngby, skriver beredskabet.

Også redningsdykkere er sendt til stedet med assistance fra Hovedstadens Beredskab.

Anmeldelsen om de to børns færd på isen kom omkring klokken 10.30.

Det er klokken 10.45 ikke oplyst, hvor gamle børnene er. Blot at der er tale om "små børn". Der er heller ikke informationer om, hvem der har slået alarm om børnenes farlige tur ude på den tynde is.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.