To dømmes for at være hvide bude i kokainnetværk

Fire personer har ifølge politiet været del af netværk, som leverede kokain til købere i Storkøbenhavn.

To hvide bude - en 24-årig mand og en 25-årig kvinde - er torsdag blevet idømt fængsel på henholdsvis fire og to et halvt år ved Retten i Glostrup.

Det skriver National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) i en pressemeddelelse.

De to personer blev anholdt onsdag. De skal sammen med to andre mistænkte, have stået for at levere kokain til købere i mindst 531 handler i Storkøbenhavn.

De to andre mistænkte i sagen er en 33-årig mand og en 19-årig mand. Begge blev anholdt onsdag og sidder varetægtsfængslet.

I forbindelse med anholdelsen af den 19-årige fandt politiet også 380 gram kokain på den 19-åriges bopæl.

Rasmus von Stamm, som er specialanklager ved NSK, siger i pressemeddelelsen, at den 24-årige mand og den 25-årige kvinde tilstod deres roller i sagen.

- Politiets målrettede efterforskning og løbende dokumentation af kokainsalg i denne sag har gjort det muligt at få to af de anholdte til straks at tilstå forholdene i retten, siger han i pressemeddelelsen.

Han kalder torsdagens dom for et godt eksempel på effektiv og hurtig straksforfølgning.

NSK har efterforsket den 24-årige mand siden november sidste år. Politiet betragter den 24-årige som koordinator af netværket.

De øvrige to mistænkte er varetægtsfængslet til den 16. februar. NSK skriver ikke, hvordan de forholder sig til sigtelserne mod dem, eller om de har kæret deres fængsling til landsretten.

NSK er en landsdækkende politienhed, som er bygget op som en politikreds. Den håndterer mere komplekse og alvorlige sager om økonomisk kriminalitet, organiseret kriminalitet og cyberkriminalitet.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden