To mænd frifindes efter 16 måneder i varetægtsfængsel

Frifindelse kaldes af forsvarer "helt berettiget". Ved knivoverfald i Brabrand var en mand tæt på at dø.

I en sag om et alvorligt knivstikkeri, som nær havde kostet en 38-årig mand livet i Brabrand, er to tiltalte mænd blevet frifundet, mens en tredje er kendt skyldig.

Dommen fra Retten i Aarhus er afsagt torsdag.

Den ene af de to frifundne mænds forsvarer, advokat Tobias Engby, oplyser, at hans klient har været varetægtsfængslet i 16 måneder før frifindelsen.

I efterforskningen har politiet blandt andet indsamlet dna-spor og optagelser fra videokameraer. Tobias Engby kalder frifindelsen helt berettiget.

- Jeg har fra starten påpeget, at videoovervågningsmaterialet fra stedet ikke stemte overens med den tiltale, der var rejst af anklagemyndigheden. Min klient har ikke været på gerningsstedet på gerningstidspunktet og har ikke deltaget i planlægning af drabsforsøget, siger han.

De to frifundne er henholdsvis 21 og 30 år. Begge er blevet løsladt efter rettens afgørelse, oplyser Østjyllands Politi.

Den dømte er den 28-årige Faisal Samir, der er straffet med fængsel i seks år. Samtidig udvises manden, der er irakisk statsborger. Han overvejer at anke til landsretten.

Forbrydelsen skete sent på aftenen 6. august 2021 på Lenesvej i Brabrand. Flere maskerede mænd deltog i overfaldet. Offeret blev fundet liggende på parkeringspladsen med læsioner i ansigtet og på kroppen.

Overfaldet skyldtes formentlig en personlig strid, bemærker specialanklager Birgitte Ernst i en pressemeddelelse fra Østjyllands Politi.

- Det var et særdeles groft overfald, der nær havde kostet den forurettede livet, siger hun.

Det er op til Statsadvokaten i Viborg, om frifindelsen af de to mænd skal ankes til landsretten.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden