Kriminalforsorgen giver politiet oplysninger om bander

Rigspolitiet og Kriminalforsorgen har onsdag holdt møde om fængselsbetjentes sikkerhed efter skudepisode.

Ritzau
RB PLUS Fængselsbetjent skudt af maskeret mand Foto: Scanpix/Claus Fisker
Kriminalitet 13. juli 2016 16:44 - Opdateret 13. juli 2016 17:56
På et møde onsdag har Kriminalforsorgen udvekslet oplysninger med Rigspolitiet om episoden, hvor en fængselsbetjent tirsdag aften blev skudt på vej på arbejde i Nyborg Fængsel.

Samtidig har parterne på mødet diskuteret mere generelle oplysninger om rocker- og bandegrupperinger i fængslerne. Det siger koncernsikkerhedschef i Kriminalforsorgen, Lars Brysting.

- Vi havde mulighed for at diskutere, hvad der kan gøres her og nu, og hvilke oplysninger vi kan udveksle, der kan hjælpe os på den længere bane.

I mødet deltog repræsentanter fra Rigspolitiet, Kriminalforsorgen og Dansk Fængselsforbund. Lars Brysting siger, at det primære fokus var at videregive oplysninger til politiet, der både kunne hjælpe efterforskningen og fængselsbetjentenes generelle forhold.

- Ud over oplysninger om selve episoden har vi givet oplysninger af mere generel karakter til brug for de risikovurderinger, som Rigspolitiet laver af rocker- og bandegrupperinger.

- Det er oplysninger, som vi ligger inde med om de forskellige grupper af personer, som vi har i vores institutioner. Samtidig er det oplysninger om konkrete personer, som kan danne grundlag for en intensiveret efterforskning, lyder det fra Lars Brysting.

Den fynske fængselsbetjent var sent tirsdag aften ved at parkere sin cykel i et skur foran fængslet, da han blev overfaldet. Gerningsmanden var maskeret og flygtede efterfølgende hen til en sort personbil, der holdt tæt derved. I bilen sad tre øvrige personer.

Bilen blev senere fundet udbrændt.

/ritzau/

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...