Udland

Krisemøde om migranter i Tyskland ender uden resultat

Tysklands regeringskoalition strides om migrantkrisen. Politikerne måtte opgive at blive enige på krisemøde.

Håbet om at den tyske regering på et krisemøde kan enes om en ny politik, der kan skabe mere ro om krisen med hundredtusinder af migranter og flygtninge, er foreløbig brast.

På et møde søndag mellem forbundskansler Angela Merkels konservative CDU og koalitionspartneren, Socialdemokratiet (SPD), blev der ikke opnået enighed, siger regeringens pressekontor.

Foreløbig er diskussionerne "lagt på is", som det tyske nyhedsbureau dpa skriver, frem til på torsdag, hvor regeringscheferne for de tyske delstater skal mødes til konference om problemerne.

Forbundskansleren har erklæret, at Tyskland vil tage imod asylansøgere fra Syrien, og det har ført til, at migranter og flygtninge i stort tal søger mod Tyskland.

Regeringen venter mindst 800.000 asylansøgere i år, og i delstaterne bokser lokalmyndighederne med problemer med at skaffe husly til de mange mennesker og få dem igennem asylsystemet.

Specielt i Bayern melder lokalregeringen under ledelse af Horst Seehofer fra partiet CSU, søsterparti til Merkels CDU, om problemer.

Bayern står i første række for modtagelsen fra de tusindvis af mennesker, der hver dag kommer til Tyskland.

Og Seehofer er i stigende grad blevet kritisk over for Merkel. Han har tidligere givet Merkel frist til søndag til at få bremset tilstrømningen.

Sigmar Gabriel, vicekansleren fra SPD, forlod ifølge dpa søndagens møde efter to og en halv time.

CSU har foreslået, at der laves transitzoner ved de tyske grænser. Her skal de migranter, der kun har en lille chance for at få asyl, sorteres fra, mener partiet, men det forslag er SPD imod.

/ritzau/dpa

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.