Drastrup

Krisen giver frist for udflytning

Krisen på finansmarkederne og den følgende nedgang i byggeriet gør, at planen om at udflytte Frejlev Cementstøberi fra Aalborg kommune til Rebild er knap så presserende

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Kommunen har peget på tre andre mulige placeringer af et cementstøberi ved Suldrup, end ved siden af DLG. Det nærmeste Suldrup er allerede udlagt til industri.

- Vi har aftalt med Rebild at mødes i det ny år, forklarer direktør Jens Erik Mølgaard. Men efter erfaringerne i Aalborg, mener direktøren at et brev mellem parterne hver tredje måned er den højeste hastighed, virksomheden kan forvente. - Vi regner med, at det tager to år, fortsætter Jens Erik Mølgaard. Cementstøberiet bliver hjulpet i ventepausen af finanskrisen og den efterfølgende nedgang i byggeriet. - Vi kan godt mærke det, men ikke alvorligt. I efteråret blev det klart, at Frejlev Cementstøberi ikke ville få lov at udvide sin nuværende virksomhed i Aalborg kommune. Derfor har cementstøberiet peget på et område ved Suldrup, hvor det så siden har vist sig at være drikkevand i undergrunden, som skal beskyttes. - Det var vi ikke klar over, fortsætter Jens Erik Mølgaard. Netop grundvandet var en af de afgørende faktorer, som gjorde det umuligt for Frejlev Cementstøberi med afdeling i Drastrup at samle virksomheden i Drastrup, som det oprindelig var meningen.