Krisen kradser hos danske virksomheder

Det står skidt til med sundhedstilstanden i danske virksomheder - knap halvdelen har røde tal på bundlinjen.

Krisen kradser hos danske virksomheder

Krisen har fortsat tag i de danske virksomheder. Efter tre år hvor andelen af selskaber med røde tal på bundlinjen ved årets udgang er faldet, stiger omfanget af selskaber med underskud nu igen.

Det viser en opgørelse over sundhedstilstanden i dansk erhvervsliv, som kreditvurderingsinstituttet Experian har udarbejdet for danske revisorer - FSR, og som omfatter 191.000 danske aktie- og anpartsselskaber.

41,2 procent af danske aktie- og anpartsselskaber havde røde tal på bundlinjen ved en gennemgang i januar 2013, og det er en lille stigning i forhold til året før. Omregnet svarer det til, at knap 80.000 selskaber har underskud.

Erhvervspolitisk direktør i FSR, Tom Vile Jensen, er ikke overrasket over udviklingen.

- Vi hører fra revisorerne, at selskaberne fortsat er hårdt pressede på økonomien. Mange selskaber har oven i købet skåret ind til benet de seneste år for at nedbringe omkostningerne, siger Tom Vile Jensen.

Han peger på, at krisen fortsat spiller en stor rolle for virksomhederne, når over 40 procent har underskud.

- Krisen har fortsat et godt tag i dansk erhvervsliv, omend det ikke ser helt så slemt ud, som da krisen var på sit højeste, siger Tom Vile Jensen.

Hvert femte selskab - svarende til 38.000 selskaber - har både underskud og er presset på egenkapitalen. Det er dog en lille bedring med et fald på 0,6 procentpoint i forhold til året før.

- Der er stadig mange selskaber, som er udfordret, her hvor vi går ind i krisens femte år. Har et selskab både underskud og er udfordret på egenkapitalen, kan det være svært at få adgang til finansiering, og samarbejdspartnere vil nok stille flere kritiske spørgsmål og være mere forsigtige.

- Det hæmmer i sidste ende samhandlen mellem virksomheder, siger Tom Vile Jensen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst