Krisen kradser i Barcelona før El Clasico

Efter en sløj sæsonstart er Barcelona seks point efter Real Madrid inden sæsonens første El Clasico.

FBL-ESP-LIGA-REALSOCIEDAD-BARCELONA Foto: Scanpix/Ander Gillenea

FBL-ESP-LIGA-REALSOCIEDAD-BARCELONA Foto: Scanpix/Ander Gillenea

- Det er den værste kamp, vi har spillet. Det var et mirakel, vi fik point.

Barcelona-træner Luis Enrique var hård i retorikken, da hans hold søndag havde spillet 1-1 mod Real Sociedad efter en pinlig indsats.

"Blaugrana" blev i lange perioder udspillet og skulle prise sig lykkelig for et point, som betød, at holdet er seks point efter Real Madrid inden El Clasico lørdag.

Fodboldekspert Mikkel Bischoff, der kommenterer El Clasico på Canal 9, kalder præstationen mod Sociedad den dårligste, han har set i mange år.

- Hverken deres presspil eller eget spil med bolden fungerede. Det var en skræmmende side af Barcelona, der plejer at være garant for højt niveau og dominans, siger Mikkel Bischoff.

Han mener, at holdet er blevet for afhængigt af stjerneangriberne Lionel Messi, Neymar og Luis Suarez.

- Det er som et hold, der er knækket over, og de tre oppe foran skal bære holdet. Når Neymar og Suarez så er forsvundet lidt som på det seneste, hviler for meget på Messi, der dog er i superform.

- Andres Iniestas skade er også en del af forklaringen på, at Barcelona ikke har været boldsikkert nok, siger Bischoff.

Han peger også på, at Luis Enrique ikke har formået at integrere reserverne på holdet, hvilket Real Madrids cheftræner, Zinedine Zidane, har haft stor succes med.

- Mange af de nye spillere har haft problemer, når de er blevet skiftet ind, og det falder tilbage på Enrique. Real har haft mange skader, men her har reserverne leveret.

- For første gang i mange år ligner Real i højere grad end Barcelona et hold, lyder Bischoffs vurdering.

Barcelona har hentet 27 point i de første 13 kampe, hvilket holdet ikke har gjort svagere i 13 år, men Bischoff vil ikke afskrive holdet i mesterskabskampen.

- Barcelona er før kommet forstærket ud af en svær krise. I starten af 2015 var Enrique ved at blive fyret, men da kom holdet tilbage og vandt både mesterskabet og Champions League.

- Jeg tror stadig, holdet har det i sig. Det er jo samme hold som i de seneste år. Det har bare brug for et wake-up call. Men Barcelona er klart mest presset i El Clasico og skal have et godt resultat, siger eksperten.

Barcelona forventes at give comeback til Andrés Iniesta, mens Real Madrid må se bort fra Gareth Bale og Toni Kroos i opgøret, der begynder lørdag klokken 16.15.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst