Udland

Kristen pige løsladt i Pakistan

En kristen pakistansk pige, der har været anklaget for blasfemi og fængslet, er løsladt.

Kristen pige løsladt i Pakistan

En pakistansk militærhelikopter hentede lørdag en lille kristen pige, der har været anklaget for blasfemi, fra et fængsel i byen Rawalpindi og fløj hende til et ukendt sted, efter at hun blev løsladt mod kaution.

Afhentningen blev vist på tv, hvor Rimsha Masih med tildækket ansigt blev ført ind i helikopteren fulgt af flere betjente.

Løsladelsen kommer, efter at en pakistansk domstol fredag gav ordre til, at hun skulle løslades.

Rimsha Masih blev anholdt i en fattig forstad til hovedstaden Islamabad den 16. august for at have brændt nogle sider fra Koranen.

Dommeren i sagen, Muhammad Azam Khan, gav ordre til løsladelsen, da politiet oplyste, at det havde tilbageholdt en muslimsk præst, som er under mistanke for at have plantet beviser for at få pigen anholdt.

Den anholdte imam havde forsynet myndighederne med bevismateriale i sagen mod pigen, der menes at være 14 år.

Men imamen Khalid Chisti har ifølge hans egne assistenter selv forbrudt sig mod Pakistans blasfemilovgivning og lagt nogle brændte sider fra koranen blandt de øvrige beviser.

Den dramatiske afhentning kommer, fordi Rimsha Masihs advokater frygter, at hun risikerer at blive overfaldet, hvis hun vender tilbage til sin landsby, da en simpel beskyldning om blasfemi kan medføre voldelige overfald.

Sagen har vagt stor international opmærksomhed både i Pakistan og i udlandet. Udlandet og moderate kredse i Pakistan er stærk imod Pakistans strenge blasfemilovgivning.

Men loven nyder stor opbakning blandt almindelige pakistanere. Siden 1987 har der været 250 sager om blasfemi i Pakistan. Myndigheder siger, at 52 mennesker er blevet dræbt, efter at de var anklaget for blasfemi.

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.