Kristendom udskiftes ikke med religion

Regeringen ændrer ikke kristendomskundskab til religion, siger uddannelsesordfører Troels Ravn i dementi.

Kristendom udskiftes ikke med religion

Regeringen omdøber ikke faget "kristendomskundskab" til "religion" i sin folkeskolereform.

Det fastslår Socialdemokraternes børne- og undervisningsordfører Troels Ravn i en pressemeddelelse. Dermed dementerer han sine oplysninger til Berlingske og Kristeligt Dagblad.

- Jeg beklager, at jeg har formuleret mig på en måde så det fremstår som om regeringen har et ønske om at ændre navnet på faget 'Kristendom' til 'Religion'. Dette er ikke en del af regeringens udspil til et løft af Folkeskolen og fejlen for misforståelsen er alene min, skriver Troels Ravn.

Regeringspartierne har før ønsket et navneskifte. For et år siden sagde børne- og undervisningsminister Christine Antorini (S) til Kristeligt Dagblad, at "det er vigtigt, at faget kommer til at hedde religion".

Både De Konservative og Dansk Folkeparti er modstandere af at ændre fagets navn.

- Det er magtpåliggende for os at beholde det oprindelige navn. Det har stor betydning, fordi det sender et signal om, hvad faget handler om, og fordi det påvirker måden, undervisningen udøves på, siger Mai Henriksen til Kristeligt Dagblad.

Alex Ahrendtsen fra Dansk Folkeparti mener, at regeringen kan "glemme alt" om en navneændring:

- Danmark er et kristent land, og kristendommen er fundamentet for vores samfund og skal derfor have hovedvægten i faget. Det vil jeg holde fast i. En ændring af navnet vil sende forkerte signaler og sidestille alle religioner, siger han.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
Politiet advarer efter brag i Aalborg: Hold jer væk fra disse flasker
Luk