Kristian Jensen efter Rusland-møde: Vi fastholder presset

Ved et møde mellem udenrigsminister Kristian Jensen og Ruslands ditto gjorde landene deres positioner klar.

Mathias Løvgreen Bojesen Foto: Scanpix/Mathias Løvgreen Bojesen

Mathias Løvgreen Bojesen Foto: Scanpix/Mathias Løvgreen Bojesen

Det kommer nok ikke til at rykke meget ved Ruslands politik, men tiden var alligevel godt givet ud.

Sådan lyder det fra udenrigsminister Kristian Jensen (V), der tirsdag mødtes med sin russiske kollega, Sergej Lavrov, ved FN's Menneskerettighedsråd i Genève.

- Jeg vil ikke påstå, at der kom det ud af det, at Rusland vil ændre politik, men vi fik en god og direkte drøftelse om de problemer, som Danmark og Rusland har fælles interesser i, siger Kristian Jensen til Ritzau.

Udenrigsminister fortæller, at snakken især gik på konflikten i Ukraine og krigen i Syrien. Desuden blev handelssanktionerne mellem Rusland og Vesten drøftet.

- Under mødet kom der som sådan ikke noget nyt frem. Vi ved godt, at Rusland har en anden position på mange ting end Danmark, og jeg tror, at det derfor er meget vigtigt at fastholde presset på Rusland, siger Kristian Jensen.

Særligt våbenhvilen i Ukraine, den såkaldte Minsk-aftale, fyldte ifølge udenrigsministeren meget under mødet med Lavrov.

- Rusland vil meget gerne pege fingre af alle mulige andre, så er det vigtigt, at vi lægger ansvaret på deres overholdelse af Minsk-aftalen tilbage i russiske hænder. Det brugte jeg meget tid på at gøre Lavrov opmærksom på.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.