Kristian Jensen: Jeg kunne slå Lars Løkke

I dagbladet Politiken fastslår Kristian Jensen, at han bliver formand for Venstre på et senere tidspunkt.

Kristian Jensens position i Venstre er så stærk, at han ville have erobret formandsposten, hvis Venstres krise var endt med et ekstraordinært landsmøde.

Også selv om modkandidaten var den nuværende formand, Lars Løkke Rasmussen.

Det vurderer Kristian Jensen selv over for Politiken søndag efter tre dramatiske uger, der natten til onsdag i stedet endte i dannelsen af et såkaldt nyt formandskab, hvor både Løkke og Jensen bevarer deres poster.

Adspurgt, om han under tirsdagens hovedbestyrelsesmøde i Odense var klar til at stille op direkte imod Lars Løkke på et ekstraordinært landsmøde, siger Kristian Jensen:

- Hvis der havde været så stor en del af hovedbestyrelsen, der ville have et nyt landsmøde og en afklaring af, hvem der skulle være formand – ja, så ville jeg have stillet op.

Og Kristian Jensen svarer "ja" til Politikens spørgsmål, om han kunne have slået Lars Løkke i et direkte valgopgør og bygger det på "25 års aktiv deltagelse i Venstre, godt kendskab til Venstres bagland og medlemmer".

I interviewet svarer Kristian Jensen også "ja" til, at han bliver formand for Venstre på et senere tidspunkt. Kulturordfører Michael Aastrup Jensen giver Kristian Jensen helt ret i sin analyse. Politisk ordfører Inger Støjberg vil derimod ikke gå ind i diskussionen.

- Vi er ikke nået dertil, så det er jo helt hypotetisk. Det ved jeg ikke noget om. Så det har jeg ingen kommentarer til, siger Inger Støjberg til Politiken.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.